Jutt käib albumite esineljakümnest, mille kõrgeimal kohal debüteerib Taylor Swifti värske kauamängiv “folklore”. Üllatusalbum ületas rohkem rekordeid kui nimetatagi jõuaks, murdes sealhulgas maha ka kõik Juice WRLD’ile kuulunud aasta tippmarkide verstapostid. Tegu on popstaari kaheksanda stuudioalbumiga, ühtlasi seitsmenda Billboardi esikohaga. Palju õnne!

Singlitabelilegi jätab “folklore” oma märgi: 15. kohale potsatab soolopala “cardigan”, 19. Bon Iveriga lauldud “exile”. Tagumisse kümnesse mahub albumilt veel “the 1”.

Edukaim uus singel on sel nädalal aga nublu värske suvehitt “Laiaks Lüüa”. Lugu alustab esialgu neljandalt positsioonilt, kuid vägagi võimalik, et nublu teeb peagi nublut ja haarab esikoha iseendalt. Mitte, et noormees tabeli esiotsas niigi võimsalt esindatud poleks - tema nimi saadab kodumaiste palade esikümnest kuut. Pooled neist soolod!

Seniks aga püsivad singlite esikolmikud täpselt samas koosseisus, mida nad on olnud praktiliselt terve suve: nublu "1-2", 5Miinuse "Peo lõpp" ja Villemdrillemi ja Elina Borni "niiea". Mõnevõrra märgiline muutus on toimunud vaid albumitabelis: esmakordselt võib Audru kandi mees AG öelda, et ühtki eestikeelset plaati ei kuulata praegu kodumaal rohkem, kui tema oma. Elagu Eestimaa!

Uutest tulijatest veel: nooruke eestlanna Beatrice on edetabelite uksed lahti murdnud TikToki hittpalaga “Siri”, Austraaliast pärit eakaaslane The Kid LAROI teeb sama meloodilise räpiplaadiga “F*CK LOVE”.

Logic, kes peale seda väljalaset väidetavalt pastaka nurka viskab, tuleb kogumikuga “No Pressure” võimsalt 8. kohale. Vene räpi lippu hoiab uhkelt püsti JEEMBO - 18. kohal debüteerib tema kauamängiv “BLACK BOX”.