Ja kumb lugu siis kõrgemale kihutas!?
Noh, eks ikka 5MIINUST koos Sal-Salleriga. Miinuste fännibaas on piisavalt palju suurem, et tõmbavad pikema kõrre ka siis, kui enda liiget välja laenavad. 5MIINUST ja Sal-Saller on niisiis sel nädalal uue tulijana kohal number üks ning Clicherik & Mäx uue tulijana 6. kohal.

Olgu märgitud, et vanameistril Hendrik Sal-Salleril on see esimest korda pikutada digitaalajastu edetabelis esimesel kohal. Õnnitlused!

Ja nii võimsate Eesti singlite ilmumine on ajanud kodumaise muusika muskli veel rohkem punni singlite rahvusvahelises konkurentsis. Ilmestamaks omakorda, kuidas aastal 2020 on Eesti lood singlite tabelis võimu enda kätte haaranud, kuulub nüüd seitse esimest kohta selles reas meie kandi lugudele. „loodus ja hobused“ nüüd sealgi esimesel kohal, mõistagi.
Üleüldse on tervest tipp-40st 18 lugu eestimaised. Kas veaks äkki üle poole varsti välja? Paluks küll.

Singlite tabelis on tulise tõusu teinud uute Eesti lugude kõrval veel kolm uut tulijat. Ja need pole üldse mitte papist poisid.

Drake liigub uue albumi väljaandmise suunas ja sellest märku andev singel „Laugh Now Cry Later“ koos Lil Durkiga teeb debüüdi 19. kohal.

27. kohale on tõmmanud end Miley Cyruse hi-energy diskopomm „Midnight Sky“ ning 33ndana astub tuppa Jason Derulo „Take You Dancing“.

Samal ajal albumite edetabelis. Kolm nädalat kauamängivate paremusjärjestust juhtinud Taylor Swifti indiplaat „folklore“ on tagurdanud 7. kohale. Avanenud võimalust kasutab ära Juice WRLDi „Legends Never Die“, mis on nüüd jällegi esimene.

Ainus uus plaat esimese 40 seas on britt Bru-C-lt – Nottinghamis sirgunud räpparilt, kes laob oma riime grime'is, bassline'is ja drum'n'bass'is. Tüüp esines just, 14. augustil Tallinnas Kultuurikatlas ja, hei-hoo!, album lupsti tabelis sees.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music ja Google Play muusikapalade kuulamiskordade ning iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.