Nädala Kallas

Mina ei ole mitte kunagi öelnud, et EKRE ajab natside majanduspoliitikat.

Riigikogus 10. veebruaril

Ühe esimese muutusena tõi ta esile, et eelmisel aastal kehtestatud kaabude tulumaksusoodustus sel aastal ei kehti. Sellest hoolimata soovitas ta kaabuhuvilistel kiirelt poodi suunduda.

„Juba märtsist hakkab kehtima uue valitsuse üks tähtsamaid muudatusi, kaabuaktsiis, mis peaks kaabuhindasid tõstma kuni 100%. Kaabuaktsiisi põhjuseks on see, et kaabud on suure kahjuliku mõjuga tooted, mis on põhjustanud palju halba nii Eesti mainele, usaldusväärsusele kui ärikliimale,“ lausus Puhelik.

Kokkuhoiumeetmeid on veel. SAPTKi korraldatava Konservatiivse Suveakadeemia osavõtutasusid ei saa enam kõrghariduskulude all maha arvata ja tõrvikutele kehtestatud madalam käibemaksumäär tühistati.

Arvestades Eesti elu tegelikkust, laiendatakse laste tulumaksusoodustust ka täiskasvanud lastele vanusest sõltumata, kui lapsukesed ausa töö asemel kusagil välismaal hängivad ja pidevalt lapsevanematelt taskuraha ja vangist väljaostmist paluvad. Siiski tuleb tõendada, et laps ka päriselt 33 eluaastast hoolimata lapsemeelne on. „Selle tõestamine pole raske, lapse Instagrami konto nägemisest reeglina piisab,“ ütles Puhelik.

„Eestis kui internetiriigis on igati kohane, et kui inimesel pole oma kodu, vaid ta elab internetis, siis saab ta oma interneti kuumaksete pealt ka tulumaksu tagasi,“ teavitas Puhelik veel ühest uue valitsuse rõõmusõnumist.

Mõned asjad on Eesti riigis nii pühad, et neid ei julge puutuda ükski valitsus. „Näiteks lageraie maksusoodustus ja surnud lehma tulumaksuvabastus on kehtinud juba aastakümneid ja ka värske valitsuse liikmed on vandunud Euroopa Komisjoni ja George Sorosi nimel, et neid ei muudeta seni, kuni Eestisse on alles jäänud kas või üks põlvepikkune kaksikliidu valitsuse poliitik. Seda kõike ikka selleks, et toetada meie maaelu, mis on meile kõigile väga armas,“ ütles Puhelik.

Ja kõige lõpuks võib juhtuda, et inimene soovib oma tulumaksutagastuse kohe suunata mõne heategeva asutuse kasuks. Ka see käib seekord natuke teisiti. Nimelt pole sel aastal enam annetamise keskkonna taustapildiks EELK peapiiskopi Urmas Viilma naerunägu, vaid see asendati kauni rabamaastikuga.