Levinud arvamuse kohaselt peaks ettevõtja suu kriipsuks tõmbuma, kui talt uurida, kuidas firmas nakatumistega seis on. Aga Ekspressiga suheldakse avatult.

Märtsi keskpaigas andis valitsus range soovituse kõigil kodukontoritesse kolida, CV-Online’i küsitluse järgi ongi üle 60 ­protsendi töötajatest kaugtööl. Nädal-nädalalt väheneb Terviseameti statisti­kas nende osa, kes nakkuse ­saanud haridus­asutusest või sõprus­konnast, samavõrra kasvab töökohas saadud nakkuse hulk. Kui mõni räägib juba esimestel väiksemate nakatumisnäitudega päevadel piirangute leevendamisest, hoiavad teised hinge kinni. Lüpsja ja lihunik ei saa tööd koju kaasa võtta. Ega kondiiter.

Poliitik ja põllumajandusettevõtja Jaanus Marrandi võtab asja lühidalt kokku: piirangud on vajalikud nende kaitsmiseks, kel pole muud varianti kui tööle minna ja oma tervis ohtu seada. „Lehmanisale sõlme peale teha ei saa,“ märgib ta.

Pagari- ja kondiitritoodete firma Lõuna Pagarid juht Uno ­Kaldmäe pidi märtsi alguses tegema raske sammu ja sulgema kogu tootmise paariks päevaks.