Nädala anekdoot

Välisminister Eva-Maria Liimets on Ukrainas visiidil ja kohtub kooliõpilastega.

„Kuidas teil läheb?“

„Me katsume mitte rääkida vene keelt.“

„Kas te kardate ukrainlastelt peksa saada?“

„Ei, me kardame, et Vene tankistid tulevad meid päästma.“

Nädala Kallas

Seda teie kirjeldust lugedes, siis mina küll ei tahaks teie kurjust täis maailmas elada.

Riigikogus 7. aprillil

Rando, 36, edukas ettevõtja:

Tead, vaatasin seda, noh, nagu pankade asja, palju nad pensioni pealt võtavad, noh, kuidagi palju. Võtsin siis raha välja, kiire oli, tahtsin kohe kasvatama hakata. Raha tuli arvele küll natuke vähem, kui ootasin, aga noh, nüüd tuleb kasvama panna. Ilmselt ostan bitcoin’i, see on kindel äri, ei lange kunagi. Vähemalt pole pank, noh.

Meelis, 41, veel edukam ettevõtja:

Mul on muidu kõik hästi, aga majal laseb katus natuke läbi. Vanasti lahendasin probleemi sellega, et panin kausi lekke alla ja viskasin vee aknast välja. Pensionirahaga on kavas osta paar suuremat kaussi, et ei peaks nii tihti kaussi tühjendamas käima.

Sten (nimi muudetud), 41 (vanus muudetud), börsimaakler (tööandja varjatud):

Liitusin pensioni teise sambaga 2002. aastal, sest tööandja tõstis siis 2% võrra töötasu. Pärast vaatasin, et fondid, raisad, üldse ei suuda raha kasvatada. Ilgelt kahju oli rahast. Nüüd võtsin oma raha sambast välja ja ainuüksi esimese kuuga kasvatasin vara 30% võrra seda õigetesse aktsiatesse paigutades.

Paula, 55, pangatöötaja:

Mina investeerin oma raha iseendasse. Juba ostsin lennupiletid Egiptusesse ja kui poed jälle lahti tehakse, lähen ja ostan omale korraliku portfelli kristalle.

Urmas, 38, investeerimis­nõustaja:

Ostsin kogu raha eest lotopileteid.

Endel, 59, investor:

Mina teen omale panga ja selle juurde pensionifondi. Vot, küll ma siis lüpsan teid kõiki! Just vaatasin, peale riigimakse, firma teenustasu, lepingu sõlmimise tasu ja kuutasusid saan kätte 4312 eurot. See on seemneks hea küll, kui jääb puudu, müün Laitses oma suvila ka maha, sellest kindlasti jätkub panga asutamiseks.

Vitali, 26, väike­ettevõtja:

Maksan mõned altkäemaksud, küll see äri käima tõmbab.

Artikkel ilmus esimest korda investoritele kiiret pensioniraha väljamaksmist lubava portaali vabaks.ee lehel.