Majamoodulite tootmise kõrval võib paljudele tulla uudisena seegi, et aastaid Helsingi börsil noteeritud Ramirent Ltd, mille koosseisus tegutseb ka Ramirent Baltic AS, vahetas 2019. aastal omanikku ja kuulub nüüd prantslaste ettevõttegruppi Loxam, suuruselt kolmandasse ehitusseadmete rendifirmasse maailmas.

Soojakud valmivad stabiilse kliimaga tootmisruumides.

Harjumuspäraselt näeb siniseid puitsoojakuid ja neist ehitatud ajutisi rajatisi põhiliselt ehitusplatsidel. Lõviosa Ramirendi majamoodulitest leiabki kasutust erinevaid ehitusprojekte teenindavate ajutiste rajatistena. Suuremate vajaduste korral liidetakse omavahel 50–60 moodulit paarikorruselisteks hoonekompleksiks, kuhu mahutatakse kontorid, nõupidamistoad, pesemisvõimalustega varustatud riietusruumid, köögid-sööklad – kõik vajalik, et inimestel oleks võimalikult mugav teha oma tööd ning objekt valmiks kiiresti ja väiksemate kuludega.

Suuremate vajaduste korral liidetakse omavahel 50–60 moodulit.

Soojak sobib ka mujale kui ehitusplatsile

Soojakud pole ammu enam nõukaaegsed Nu Pogodi putkad.

Heiki Onton

Ramirendi tegevjuhi Heiki Ontoni sõnul on nende puitsoojakud ja majamoodulid kvaliteetsemad ning kaasaegsemate lahendustega kui enamik Eesti kontorihooneid ja kodusid. „Võime julgelt öelda, et meil on väga kvaliteetsed ja energiatõhusad, üle 20-aastase planeeritud elueaga ning turu kõige paremate keskkonnanäitajatega moodulid. Tippmudelid lausa A-energiaklassist, mida elumajade puhul tihtipeale ei saavutata. Soojapidavad, kuid mitte umbsed, kaasaegsete ventilatsiooniseadmetega,“ räägib Onton ja lisab, et kuigi nende ettevõtte RamiGreen maailmavaade pooldab pigem rentimist kui ostmist, on moodulitest projekteeritud kodu või siis suvila soetamine väga mõistlik investeering. „Soojakud pole ammu enam nõukaaegsed Nu Pogodi putkad, millel rattad all ja üks neist kadunud. Inimene näeb tegelikult üsna tihti maju, mille puhul ta ei oska aimatagi, et see tehtud just moodullahendusena. Sinine on vaid ehitusoojaku standardmudel, moodulitest maja tellija saab endale ikkagi kodu, kus faassaad ja interjöörilahendused on tema maitse järgi,“ lisab Heiki Onton.

Ramirendi moodulitest ajutine koolimaja Tallinnas.

Kui eramuehituses võtab Eesti moodularhitektuur Põhjamaadega võrreldes alles hoogu, siis riigisektor kasutab Ramirendi mooduleid juba aastaid. Neist on loodud elanikkonna juurdekasvu kõikuvust või liikuvust järgides mitmeid ja mitmeid ajutisi lasteaedu ning koole, aga ka näiteks kasarmulinnakuid NATO suurõppuste ajaks. Ajutise lahendusena rendivad lisatööjõu majutamise eesmärgil soojakuid ka tööstusettevõtted, hooajaliselt rannad, spordiväljakud, talvel uisuplatsid. Kohalikud omavalitsused on soojakuid kasutanud kontoripindadena remondi ajaks, kuid nendes saaks rajada ka eeskujulike säilitustingimustega raamatukogu. Koos lugemissaaliga, kui vaja. Rentimise puhul korraldab tootja nii transpordi, moodulite paikapaneku kui ka demonteerimise ja äraveo.

Miks tasub osta?

Väga energiatõhus ja kestvad materjalid
Kasutusiga mitukümmend aastat
Sobib nii elumajaks kui ka suvilaks
Kaks aastat täisgarantiid ja hilisem tehniline tugi
Täislahendus: transport, montaaž

Rohkelt ruumi tehnilistele lahendustele, kuid mitte juhuslikkusele

Ramirendi moodulite suurimaks väärtuseks on läbimõeldus ja järeleandmatus kvaliteedi ning keskkonnanõuete järgimisel, seda alates komponentide valikust tootmisel kuni moodulitest soojakute utiliseerimiseni pärast kasutusaja lõppu.

Ramirendi soojakute suurimaks väärtuseks on läbimõeldus ja järeleandmatus kvaliteedi ning keskkonnanõuete järgimisel.

Nendele moodulitele võib läheneda avatud meelega, olgu siis sooviks saada avaramaid kontoriruume või privaatseid kabinette, mida eristavad üksteisest kaasaegsed klaasseinad. Välisseinte kihiline konstruktsioon ja villisolatsioon tagavad helikindluse ning ruumipõhiselt eraldi seadistatav soojustagastusega ventilatsioon loob töökeskkonna, mis vastab kõikidele kaasaegsetele Põhjamaa nõuetele neid isegi ületades. Kui A-energiaklassi kuuluvas soojakus tekib soov järele kuulata, kas platsil ikka töö käib, võib avada akna, sedagi on võimalik teha erinevalt paljudest kontorihoonetest.


Siseviimistluses annavad tooni vaid parimad materjalid, mis loodud vastu pidama ka kõige intensiivsemale kasutamisele. Sama kõrgest klassist on paigaldatav sanitaartehnika ja ruumid, milles seda kasutatakse, järgivad kõiki nõudeid, et takistada seal hallituse või niiskuskahjustuse teket. Ruumipaigutus on läbimõeldud. Nii võib leida riidekapi sealt, kus ta kõige vähem jalgu jääb. Sama kehtib ka külmiku puhul. Olgu öeldud, et vajadusel tarnib Ramirent ka mööbli.

Miks tasub rentida?

Hea kvaliteet ja kasutusmugavus
Väga energiatõhus
Võimalik oma ruumivajadust täpselt ajastada
Täislahendus: transport, montaaž, demontaaž
Kaks aastat täisgarantiid
Tehniline tugi kogu rendiperioodi jooksul

Ramirent väärtustab keskkonda

Suurt rõhku on pööratud sellele, et mitte üksi puitsoojakute tootmine, vaid ka nende ekspluatatsioon oleks keskkonnasõbralik ja võimalikult väheste süsinikuheitmetega. Mooduleisse on võimalik paigaldada näiteks liikumistuvastusega valgustus ja panna graafiku alusel tööle pistikupesad, mis välistab soovimatu tarbimise näiteks öötundidel. Kui lisada sellele veel teadmine, et tootmiskogemus on kogutud 40 aasta jooksul ja uuemad lahendused läbi katsutud koostöös Tallinna Tehnikaülikooli teadlastega, võib julgelt väita, et tegu on soojakutega, millele vastast leida on pea võimatu. Viimast kinnitab fakt, et Põhjamaadesse on müüdud 4000 Ramirendi tehases valminud soojakumoodulit.

Planeeri ise moodulite ruume ja modelleeri erinevaid komplekse kodulehel ramirent.ee/konfiguraator!

Jaga
Kommentaarid