Lisainfo veebilehel manifestal.eamt.ee.

Ruumi loomine

Mu elus on hetkel aeg, kus loominguline töö võtab palju ruumi ja aega. Vahel plahvatab mu kodu kaosesse ja käsi ei tõuse korda looma. Sest ei viitsi või ei jaksa ja tundubki hea olla ajutise korralageduse soojas kaisus. Ma ei ole puhta laua taga töötaja. Kogu ümbritsevast ruumist saab mind map siltide, esemete, poolikute mõtetega, mille vahel ma jalutan ja töötan. Väikesed ruumid on selleks iseäranis head. Iga kaos korrastab end lõpuks, aga ajutiste ruumide loomisesse täielikult panustamises on midagi, mis mulle kunstnikuna sobib.

Külm vesi

Alustasin paar aastat tagasi talisuplusega ja avastasin end varsti mõttelt, et esimest korda elus tunnen aastaaegade vaheldumist nii teravalt, omal nahal. Mere rahulik jahtumine ja soojenemine toob tagasi laiema per­spektiivi asjadele. Rutiinne rännak mere äärde, autos veel üks laul enne vetteminekut, sussid-kindad, eneseületuslik moment sisenemisel ning pärast soojad tulitavad varbad ja superkangelase tunne.

Juhus

Uute inimestega kohtumine toidab hinge. Tundub, et otsin väga sellist kontakti, mis tuleb juhuse tahtel. Lisaks inimestele veel ära eksimine, leitud esemed, pealtkuuldud lausekillud, raadio – need kõik on minu jaoks väga inspireeriv materjal nii elus kui kunstis.

Hommikusöök

Igasugune tseremoniaalsus tundub liialdusena hommikustel tundidel ja just see on põhjus, miks seda endale lubada. Olgu või nii lihtne nagu täna – munapuder ja värske kohv –, hommikusöök on kingitus iseendale.