Keegi ei teadnud tol hetkel, kust ja miks täpselt pandeemia alguse sai – mitte keegi peale Cottoni. Mitte et temal oleks labori teooriast tol hetkel aimdustki olnud, kuid Hiina-vastasus oli Donald Trumpi juhtud vabariiklaste kandev poliitika. Ning kuri ja halb punaimpeerium pidi ju seda meelega tegema.

Paraku tõmbas senaator selle trikiga vee peale igasuguselegi võimalusele, et keegi viiruse laborist lahtipääsemist usuks. Globaalses avalikkuses kinnistus hoopis Pekingi enda narratiiv – nahkhiirtest pärinev viirus sai alguse Wuhani turult või kui mitte sealt, siis loodusest. Mis sest, et 90 protsenti nahkhiirtest elab Hiina lõunaosas, mitte ligi 2000 kilomeetrit kirdes asuvas Hubei provintsis.

Nõnda saigi labori teooriast fake news, millest rääkisid ainult pealtnäha ogarad vandenõuteoreetikud. Kuid see pole ei vabariikaste luul ega USA jõuagentuuride infooperatsioon. Isegi palavalt armastatud Anthony Fauci, kes on esindanud USAs pandeemia ajal vahest kõige enam tervemõistuslikkust, tunnistab, et asja tuleb uurida. Kas viirus sai siis tõesti alguse laborist?