Ukraina meedias on ringelnud kaks erinevat teooriat. Ametlik Ukraina on eitanud igasugust seotust. Samas endised Ukraina salateenistuse ametnikud kirjeldasid meediale keeruka operatsiooni plaani. Kui see versioon on tõsi, siis teeseldi Venemaa FSB värbajaid, kes tahtsid palgata 50 või enamat Wagneri palgasõdurit ja saata neid võltssihtkohta Venetsueelas, kaitsmaks naftakompanii Lukoil huvisid. Et värbamine toimus, on fakt. Oleme rääkinud Minskis viibinud wagnerlastega – nemad uskusid, et neid värbas FSB.

Kuid tegelikult oli see Ukraina salateenistus, kes teeskles, et on FSB.

Täpselt. Kui operatsioon oleks jätkunud – ja ma kordan: Ukraina president ütleb, et operatsiooni polnud –, oleks wagnerlased Minskis istunud lennukile ja vahemaandumisega Istanbulis suundunud Venetsueelasse.

See oli Türgi lennufirma lennuk?

Jah. Pärast Minskist õhkutõusmist oleks lennuk 17 minuti pärast sisenenud Ukraina õhuruumi. Ja selle aja jooksul, mil viibitakse Ukraina kohal, oleks toimunud mingi intsident, mis oleks nõudnud lennuki maandumist Ukrainas. Pardal olnud 33 Wagneri palgasõdurit oleks Ukraina võimude poolt kinni võetud.