Grozev on Eesti Ekspressile selgitanud, et ühtesid ja samu arste ning keemikuid kasutab FSB Vene aktivistide mürgitamisel seetõttu, et mürgitamise osakonna olemasolust ei tohi teada üle 15 inimese Vene luure struktuuris. Bellingcat kasutab hotellide, lennusõitude ja rongisõitude infot, et paljastada FSB ohvitseride viibimine samades paikades, kus opositsioonitegelasi on tabanud mõnikord surmavad, mõnikord rängad ootamatud “tervisehädad”.

Kirjanik Bõkovit jälitanud FSB luurajad lülitasid välja hotelli kaamerad, kus Bõkov elas. Mürgitamise järgselt lennukisse asudes tundis Bõkov end järsku halvasti, oksendas, heitis särgi seljast ning kaotas teadvuse. Lennukist haiglasse viiduna langes kirjanik koomasse. Arstid süüdistasid juhtunus suhkruhaigust, ent Bõkov on väitnud, et tal ei ole diabeediga iial probleeme olnud. Sõprade survel viidi ta ravile Moskva haiglasse. Lõplikult toibus ta kahe nädala möödudes.

Intellektuaal Dmitri Bõkov on tuntud Putini-vastane aktivist, kelle tähtsust on hinnatud samasse klassi Aleksei Navalnõiga. Telekanal Dožd oletab, et Putini solvumine Bõkovi peale ja Bõkovi sattumine mõrvakatse ohvrite nimekirja võib olla seotud plakatiga, mida kirjanik kandis Moskva meeleavaldusel: Ärge kõigutage paati, meie rotil on peapööritus!

Usutluses Eesti Ekspressile nentis Bellingcati andmeajakirjanik Grozev, et on tuvastanud Vene luuretöötajate tihedaid reise Prantsusmaale (umbes iga kolme kuu tagant), samuti Norrasse ja Baltimaadesse. Hoolimata uurimisest ei ole Bellingcat siiani avastanud, milliste plaanidega või juba korda saadetud tegudega võiksid Vene operatiivtöötajate valenimede all tehtud välisreisid seotud olla.