Kassid

On olemas kassitädide termin, aga mehi diskrimineerivalt ei ole meil ühtegi sõna kasse pidavate meeste kohta. Meestel ei ole üldiselt tavaks oma nunnudest karvastest lemmikloomadest seltskonnas rääkida ja sellele vaadatakse veidi imelikult. Õnneks olen leidnud endaga sarnaseid „kassionusid“, kellega oma kasside humoorikaid tegemisi jagada.

Lilled

Kutsusin näitusele „Mees & Mees“ osalema tuntud meisterfloristi Ahti Lyra. Olen alati olnud seda meelt, et kunstis võib julgelt eri loomevaldkondi segada. Ahti viitab oma installatsiooniga (pildil) üsna kurvale, kuid levinud arvamusele, et meestele ei sobi lilli kinkida. Mehi on kasvatatud lillede rikkalikku maailma pigem ignoreerima, peetakse ju lilli ikka feminiinsuse sümboliks. Minu koostatud näitusel näeb nii lilli kui ka maskuliinseid kehasid. Armastan ise väga taimi ja aias nokitsemist ning ootan igal aastal kannatamatult tulpide, õunapuude ja pojengide õidepuhkemist.

Remont

Remont on mehelik tegevus ja see on mind terve elu tahtlikult või tahtmatult saatnud. Praegu remondin kunsti tegemise kõrvalt 120 aastat vana maja ja pean remondiblogi. Mu ema oli viis korda abielus ja minu üks esimesi töid oligi tema järjekorras neljanda mehe ehitus- ja restaureerimisfirmas õpipoisiks olemine. Olen renoveerinud nii Helsingi juugendmaju kui stalinistlikke kortereid ning avastan nüüd tsaariaegset puitarhitektuuri.

Sport

Kuigi öeldakse, et mehed ei nuta, siis olen tähele pannud, et meestelgi on vaja end vaimselt maha laadida. Mõnel aitab seda teha alkohol, mõnel sport. Endale meeldib rattaga avastada Pärnu välivõimlaid ja teha trenni. Tunnen, et olen mees parimates aastates, ja on mõnus tunne, kui saad veel 44aastaselt saltosid teha ning ronimispuudel rippuda ja turnida.