Olen tohutult põnevil psühhedeelikumide ning teadvusuuringute taas­ärkamise üle. Kuidas need molekulid aitavad mõista ning mõtestada aju, mõistust ja meelt, sõltuvusi, inimeseks olemise kogemust ning maailma meie ümber. Meeldib neelata teadmisi ja sisu mõttehiiglastelt, nagu Alexander Shulgin, Stanislav Grof, Dennis McKenna, Robin Carhart-Harris, Nicolas Langlitz, Paul Stamets jpt. Rõõm on näha, et üks 20. sajandi suuremaid idiootsusi, vigu ja valesid (peale planeedi pekkikeeramise – aga eks need ole omavahel seotud) „War on Drugs“ hakkab lõpuks tasapisi lõppema ja neist olulistest asjadest rääkimine pole enam stigmatiseeritud.

Biohäkkimine


Kass Paxx
Moodne on öelda „biohäkkimine“, aga vana kooli mehed ütlevad „eluea pikendamine“. Ja parimad „tervisehäkid“ on tasuta ning eksisteerinud terve igaviku – jääkülm vesi, saun, seks, päikesevalgus, hea uni, meditatsioon, paastumine, maandamine, tänulikkus, raskete asjade tõstmine ning hea seltskond/kogukond ja sõprussuhted. Kõik, mis hoiab keha ja vaimu värske.

Kass


Olen terve elu üks kassihaige olnud, aga alles viimased paar aastat on mul päris oma kassivolask. Loomakiirabis töötanud sõber sokutas mulle priske kassi Paxx. Ta on küll praegu maal suvitamas, aga muidu täielik hingeloom ning stressipall.

Jalgrattaga ­matkamine


Lõuna-Eesti mühisevates metsades, saarte krõbisevatel kruusateedel, melu täis Peipsi­äärel... Hea pundiga jalgrattaga matkamine viib suu kõrvuni.