FACEBOOKI KOBARKATKESTUS Kui palju aega igasuguste muude toredate tegevuste jaoks võitis 21. sajandi inimene, kui esmas­päeval „läksid katki“ nii Facebook, Whatsapp kui Instagram! Kuus tundi nagu maast leitud.

EUROOPA KOROONAIME Portugal on jõudnud vaktsineerituse tasemelt maailma tippu, vanema­ealiste hulgas lausa 100 protsendi lähedale, Covid-19 suremus on poole väiksem kui mujal Euroopas. Miks meie ei saa ega oska...?

POISSMEESTE PIDU TV3 uus saade ületab igasugused mõistliku meelelahutuse piirid. Saade on naisi alandav, rassistlik ja labane. Seal näidatud mäluauku joomine, oksendamine ja ahistamine ei ole midagi „lõbusat“ ega „pöörast“, vaid tekitab küsimuse, miks sellist asja tele-eetrisse paisatakse.

TÄHELEPANU DEFITSIIT Vabandust, et ei jaksa praegu üldse huvi tunda selle värgi vastu, kus ja kuidas rikkad ja ilusad oma raha varjavad, sest saabuva talve elektri- ja gaasihinnad tunduvad palju elulisemad ja olulisemad.

NÄDALA SÕNA: BAASPOOKIMINE

Ebaõnnestunud sõnaloome, mis üritab luua terminit esmakordse vaktsineerimise kohta. Eestikeelse sõna asemel on tekkinud ebard, mis koosneb kreeka päritoluga sõnast basis (samm, alus) ja ilusast eestikeelsest tegusõnast. Meenutab koledat nõukogude aega, nagu sõnad mereväebaas, kaubabaas jt. Miks mitte hoopis esmapookimine?

Vaata ka basturma, bassein, baaside leping, Türkmenbaši, pastel, Priti Patel, „Anabasis“, Art Basel, The Boondocks, baaskreem, bassimees, basseinipoiss.