Biohäkkimine

Inimesena on väga huvitav märgata muutusi endas ja osata neid seeläbi ka teistes täheldada. Kuna kõik kas kulub või areneb, siis tundub vale neid asju enda nägemise järgi mitte mõjutada – parandada mälu, olla erksam ja toimekam ning mitte leppida sellega, et tarbimisharjumused igapäevaelu häirima hakkaks. Igahommikune külm dušš, maiustustest loobumine, hingamisharjutused, nootroopikumid, aminohapped, bakterid jne…

Taavi Tulev „Värvilised pallid kollasega“ (2020)

Vaikus

Kuigi muusika on väga tore ja tunnen, et see tahab pigem minu seest ise välja tulla, siis ei ole midagi toredamat kui vaikus. Vaikuses saab rohkem omi mõtteid mõelda, kuulda peennüansse lähedalt ja kaugelt ning tunda end nii osana millestki suuremast. Võib-olla on probleem oskamatuses rööprähelda, aga kui on mingi protsess käsil ja keegi lendab oma jutuga peale, siis jäävad kõik mõtted katki ja peab alati otsast peale kõike mõtlema.

Puutumata loodus

Puutumata loodus – kuigi seda kohtab harva, on seda võimalik siiski vahel kogeda. Olla selle sees on samal ajal nii rahulik kui ka intensiivne. Nii jõuavad kohale väga omalaadi mõtted ja arusaam suurest pildist muutub eriti selgeks.

Toit

Kuigi minu toidulaud on väga teadlik ja üsna piiratud – ma ei söö liha, nisu, suhkrut –, siis seda suurem on armastus hõrkude maitsete vastu. Eri kultuuregi hindan peamiselt vastavalt sellele, kui rikkalik on kohalik toidukultuur. Kui restoranides saab ideid, milliseid toite olemas on, siis ise tehes tulevad need üldiselt märksa paremini välja.