Ballett “Kuldne tempel” esietendus 1. detsembril 2021. Lavastus sai tunnustuse kriitikute poolt ja nomineeriti ka Eesti teatriauhindadel balletiauhinna kategoorias.

Kriitik Helili Einasto: “Valgusniidid tungimas pimedusest läbi kui kombitsad, otsides hingi oma embusse haaramiseks. Hääl põrkumas vastu nähtamatuid seinu, purunedes kildudeks, et jääda igas killus edasi kajama. Pidevalt muutuvad nähtamatud ja nähtavad kehamustrid, imemas endasse neid, kellel on kustumatu janu ilu järele. Sellisena võrgutab ja võlub Teet Kase «Kuldne tempel», milles põrkuvad ilu ja ideaaliga seotud iha ja viha.”

“Kuldne tempel” on valminud loomingulise koosluse birdname* koostöös. Loovkooslusesse kuuluvad lisaks lavastaja Teet Kasele heliloojad Sander Mölder ja Timo Steiner ning produtsent Tiiu Tamm. Lavastuse kunstnik on Ülar Mark, valguskunstnik Margus Vaigur, videokunstnik Taavi Miisu Varm, helikunstnik Kaarel Tamra.

“Kuldne tempel” etendub 2021. aastal vaid kahel korral, 30. novembril 19.00 Tallinnas Vaba Lava teatrikeskuses ja 1. detsembril kell 19.00 Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Piletid müügil Piletitaskus.