"Valmistusin kismaks, välja tuli rahulik aastalõpujutt," nentis Eesti Ekspressi vastutav väljaandja. "Ma polegi endise Delfi-mehe Martiniga elus varem pikalt vestelnud. Riigieelarvest rääkides aga sain kinnitust, et ta oli asjalik rahandusminister. Mõistab, et odava raha ajal tuleb investeerida, mitte koonerdada," ütles Luik.

Ta lisas: "Miks ta sartuppe toetada ei taha, kuulake ise. Helme seletab ka, miks ta NATO lennukeid koos "homopropagandaga" Ämarilt minema soovib. Ja jutud, et ega NATO meid ikka ei kaitse…oh jah. Mitmel puhul mõtlesin, et ega noor Helme nii käredat juttu ei räägiks, kui ilma mikrofonita vestleksime."

1x
00:00

Helme meediadieet: peavoolu narratiivid ei tohi enda omi segada

Luik meediast: "Martin, kas sa oleksid hea ja kordaksid jälle üleskutset, et rahvas ei loeks ega telliks Delfit ega teisi Ekspress Meedia väljaandeid? Eelmisel korral, kui sa seda Vabaduse väljakul tegid, tõusis mul aktsia 40 prossa ja lugejaid tuiskab sisse. Ütle palun, mis meil siis viga on?"

Helme: "Mina harjutasin endalt küljest ära lüüa hommikul või ka õhtul lahti Delfi ja vaadata, mis nad kirjutasid. See oleks viga, kui hakkaksime nämmutama seda, mida ülejäänud meedia kirjutab. Mina tahan kehtestada oma narratiivi ja selle jaoks on mul vaja, et mul ei oleks segajaid."

Luik juhtis seepeale tähelepanu tõigale, et Helmede raadiosaates ja mujal kohtab tihti kriitikat näiteks Delfi või Eesti Päevalehe suunal, millest saab järeldada, et Ekspress Meedia väljaannetes ilmuvale pööratakse ikkagi suurt tähelepanu.

Helme Luigele: "Ma võin sind lohutada: mul ei ole ka kommet vaadata hommikul ERRi või lugeda Postimeest. Ma ei taha, et mind mõjutaks see, mida teised räägivad. Ma tahan, et ma teaksin ise, mida mul on vaja öelda, et see võimalikult hästi kõlama panna. See on põhimõtteline küsimus."

Intervjuus tuleb jutuks lai ring teemasid, nende seas:

  • Kes on EKRE peasekretär ning miks avalikkus partei büroopoolest nii vähe teab?
  • Miks arvab Helme, et USA presidendivalimised olid pettus?
  • Milline oleks olukord Ukraina piiril siis, kui Trump oleks endiselt Valges majas?
  • Kuidas põhjendab EKRE esimees oma otsust mitte teha tõhustusdoosi?
  • Kas koroonavaktsiini saamise eest peaks inimesed raha maksma? Kui palju?