„Meil peab olema kindlus, et sinna kolivad inimesed saavad edaspidi omal käel hakkama. Vaatame alati kaks sammu ette, me ei tohi tekitada probleeme juurde,“ sõnab Salla. 

Eesti Ekspress kirjutas, kuidas Eesti suurimas põgenike majutuskohas Dzingel põrkusid vabatahtlike ja Sotsiaalkindlustusameti koordinaatorite arusaamad abistamisest. Avalikkuse ette ilmus ja hotelli uksed avas vaid paar päeva varem Politsei- ja Piirivalveameti ühendstaabis sotsiaalkaitsegrupi juhi kohuseid täitma hakanud Jako Salla.

„Ikkagi inimene!“ iseloomustavad hädaolukorra lahendamiseks äsja ellu kutsutud ühendstaabi sotsiaalkaitsegrupi juhti Sallat kolleegid ja koostööpartnerid.

Jako Salla töötab viimased neli aastat Sotsiaalkindlustusameti (SKA) ohvriabi osakonna juhina. Filmist „Siin me oleme“ pärit fraasi polekski ju tema puhul rõhutada vaja, aga – Ekspressile Sallat kiitvatel inimestel on SKA teiste osakondade suhtes risti vastupidised emotsioonid, näiteks „Seal töötavad suures osas ametnikud, mitte inimesed“ või „SKA peaks ka nõu andma, aga eelistab tegeleda tänitavas stiilis järelvalvega“. 

Kohtume laupäeva varahommikul Dzingelis, hotelli ees käib juba vilgas pakikeste käest kätte andmine kallistuste ja tänusõnade saatel. Hotelli vastuvõttu jõudes võis kuulda vastuvõtutöötajaid omavahel rääkimas: „Täna oli hull öö, mitmel lapsel käis kiirabi.“ Ka meie jutuajamise jooksul sõidab Dzingeli ette taas kiirabiauto. 

Veel möödunud nädala teises pooles pärast artikli ilmumist kirjutas Ekspressile inimene, kellel oli kästud Dzingelist kohe lahkuda koos oma suurte, poest ostetud kommipakkidega. Vabatahtlike sõnul ajas veel möödunud nädala keskel SKA koordinaator Dzingeli hotelli ukselt ära raseda naise koos väikese lapsega – mingu esmalt Niine tänava vastuvõtupunkti. Nüüd on aga olukord

Jaga
Kommentaarid