Jaanuarikuus ilmunud väljaandest Kodutohter võib leida ootamatu avastuse. Riigikontrolör Mihkel Oviir (65) tegeleb ajakirja järgi moodsa harrastuse, geopeitusega ja osaleb ka huviliste veebifoorumis. „Härra riigikontrolör Mihkel Oviir on seal [- ] omade jaoks lihtsalt Sookoll," märgib autor Kati Murutar.

Tegemist on siiski eksitusega. Sookoll - see elukas on rahvale hästi tuttav "Shreki" (pildil) filmisarjast - on hoopis Mihkel Oviiri (26) hüüdnimi. Noormees on riigikontrolöri sugulane, ent siiski täiesti teine inimene. Noormees avaldab enda kohta veebis nt järgmist: „Huvid: õlu ja kanep, olen ka autopede ja langevarjur, seljakott ja sõjavägi."

Pärast Kodutohtri kirjutist on nimi Sookoll siiski Riigikontrolli ametnike hulgas käibele läinud ka Mihkel Oviir vanema kohta.

Üks sarnane juhtum oli 2007. aasta jaanuaris, kui Äripäev ajas segamini poliitik Marek Strandbergi ning temast märksa noorema, purjuspäi autojuhtimise asjus kohut käinud samanimelise mehe.

 

Ka rikkad nutavad

Aastavahetus tõi halbu uudiseid Eesti transiidimiljonäride Ossinovskite perre.

Kõigepealt mõistis Harju maakohus Oleg Ossinovski (41) süüdi kartellikokkuleppe sõlmimise katses. Kohus määras mehele 180 000kroonise rahalise karistuse.

Seejärel vallandas Tallinna Vene Teatri nõukogu teatrijuhi kohalt ärimehe abikaasa Irina Osinovskaja (42). Harva on Eesti rahaeliiti kuuluva daami kohta kasutatud selliseid sõnu nagu teatri nõukogu esimees Aivar Mäe: naise kolmekuulise katseaja jooksul tehtud töö polnud piisav ning tal polnud jõulisteks otsusteks vajalikke iseloomujooni.

Siiski pole meie ühel tuntumal venelaste perekonnal põhjust meelt heita. Kohtuotsusest selgub, et härra Ossinovski päevapalk on 4518 krooni, millele lisanduvad dividendid tema äridest.

 

Slaavi kaunitar võlub Bondi

Ukrainlanna Olga Kurilenko (28) astub järgmisena eksklusiivsesse näitlejannade nimistusse, kes esinevad kinolinal kuulsa spiooni James Bondi partnerina. Daniel Craigi kehastatava kultuskangelase seekordne romantiline huviobjekt kannab ekraanil nime Camille. Uus, järjekorras 22 James Bondi film peaks jõudma kinodesse tänavu novembris.

Veebientsüklopeedia Wikipedia andmeil „avastati" Kurilenko modellitalent, kui ta 15aastasena Moskvas puhkas. Näitlemisega on ta tegelenud viimased paar aastat Prantsusmaal.

„Bondi-tüdrukutena" on varem üles astunud näiteks Ursula Andress, Izabella Scorupco, Teri Hatcher ja Halle Berry.

 

Võit üle noatera

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Hillary Clinton (60) saavutas olulises New Hampshire'i osariigi eelvalimiste voorus napi edumaa teise kandidaadi Barack Obama ees.

Clinton üllatas ameeriklasi vahepeal kaotusseisus olles ülima emotsionaalsusega, tema kõne ajal silmis olnud pisaratest sai USA meediakanalite üks põhilisi jutuaineid.