Kuu aega ekraanijõllitamist ja Aavo Sarapi lahedaid telekommentaare on möödas. Itaalia on jalgpalli maailmameister 2006.

Tee MM-tiitlini oli okkaline ja higine. Itaalia-Ghana 2:0, Itaalia-USA 1:1, Itaalia-Tšehhi 2:0, Itaalia-Austraalia 1:0, Itaalia-Ukraina 3:0, Itaalia-Saksamaa 2:0 ja finaal Itaalia-Prantsusmaa penaltitega 5:3. 

120 kilomeetrit hobuse seljas

Tallinna Krematooriumi direktor Heigo Rohtla võitis 8. juulil Rootsis Põhja- ja Baltimaade meistritiitli kestvusratsutamises 120kilomeetrisel distantsil.

“Võistlus oli Põhja-Rootsis Svegis,” räägib Rohtla. “Rada oli äärmiselt raske. Järsud tõusud, langused. Kivine, mägine. Kuid mu hobune Galarina on väga visa spordihingega. Sellise võistluse jaoks ehk natuke noor, kümneaastane. Parimaks eaks sel alal peetakse 12-17 aastat.”

120 kilomeetrit läbisid araabia tõugu mära Galarina ja Rohtla alla üheksa tunni. Heigo Rohtla sõnul on ratsutamine talle hobi, kuid soov on ükskord jõuda välja maailmameistrivõistlustele.

Alberti kirjad

Jeruusalemmas asuv Heebrea ülikool avalikustas üle 3500 lehekülje maailmakuulsa teadlase Albert Einsteini kirjavahetust aastatest 1912-1955.

Iisraeli ajalehes Haaretz avaldatu kohaselt heidavad Einsteini kirjad muuhulgas ulatuslikku valgust tema naissuhetele. “Einsteinil oli kümme armukest lisaks kahele, kellega ta abiellus,” kirjutab leht. Oma suhteid naistuttavatega arutas Einstein suhteliselt vabalt kirjavahetuses oma teise abikaasaga.

Einsteini teadustööst avalikustatud kirjades palju juttu ei ole.

Kumb on kumb?

Kuidas küll teeb Poola rahvas vahet oma president Lech Kaczynskil ja uuel peaminister Jaros?aw Kaczynskil, kes on kaksikvennad?

Arvake ära teiegi, kumb on pildil kumb. 50 protsenti tõenäosust, et panite täppi. Õige vastus on president Lech vasakul ja mapiga vend Jaros?aw paremal pool.

Kui aga kellelgi peaks olema võimalus vennaste-riigijuhtidega lähemalt tutvust teha, siis tunneb president Lech Kaczynski ära sünnimärgi järgi vasakul põsel.

Vennad on koos tegutsenud lapsest peale, kui said Poolas kuulsaks 1962. aastal vändatud lastefilmi staaridena. Juba pärast viimaseid parlamendivalimisi oleks võinud konservatiivse Tõe ja Õiguse Partei esimees Jaros?aw Kaczynski saada peaministriks, kuid loobus sellest, kartes et see kahjustab venna võimalusi saada presidendiks. Vend võitis presidendivalimised ja nüüd, kui senine peaminister Kazimierz Marcinkiewicz otsustas ameti maha panna, on teisel kaksikul jäänud vormistada vaid peaministri ametivanne.

Eestis on sellele vastu panna kaksikvennad peaministri ihukaitseülem Alar Ridamäe ja presidendi ihukaitseülem Aivar Ridamäe. Kes võiksid aga olla meil kaksikutest president ja peaminister? Muusikategelased-kaksikõed Anu ja Kadri Tali (34)? Sel ega järgmisel valimiskorral kindlasti mitte, sest president peab olema vähemalt 40 aastat vana.