Läinud aastal tegi esiliigas võidult võidule marssinud Rapla kossusatsi treener kohaliku spordipoe omanikule ja vallavolikogu liikmele Erik Hornile ettepaneku hakata meeskonna mänedžeriks. Esimene asi, mida Horn küsis, oli kui kaua läheb kohalikel noortel aega, et olla valmis meistriliigas mängima. Paar aastat, vastas treener. Horn võttis asja käsile, sihiks leida Raplamaa noortele tipptasemel mängimisvõimalusi. 

Nüüd on olukord selline, et New Balance/Rapla meeskonnaga on käed löönud kaks lätlast, samuti endine rahvuskoondise kapten Andre Pärn. Lepinguni loodetakse jõuda ka Ando Tagametsaga. Ja eesmärgid pole sugugi lahjad: "Miinimum play-off, maksimum poolfinaal," lubab Horn. Rapla oli meistriliiga tasemel viimati esindatud 15 aastat tagasi. Hooajal 1988/89 võitis Rapla EPT 22 mängust neli ja jäi eelviimaseks. Usume, et seekord läheb paremini.

Svetlana ja Ruslan jõudsid Vene meediasse

Lugu sellest, et Tallinnas Järvel luksuslikku Infant nimelist lõbumaja pidanud OÜ Taigerfild omanikud Svetlana ja Ruslan kaebasid Kristiine linnosavalitsuse kohtusse oli eile Vene infosaidi newsru.com tähtsamate välisuudiste veerus. See on fakt. Ei teagi, kas künnise ületamisel oli peapõhjuseks see lugu, kui kurioossum, kui pretsedenditu juhtum või hoopiski asjolu, et uudise peategelased on slaavipäraste nimedega.

Nagu Eesti Päevaleht kirjutas, kaebas Järvel ametlikult majutusteenust osutava Infanti omanik linnaosavalitsuse kohtusse 27. augustil, kuna neli päeva varem oli tühistatud asutuse kauplemisluba. “Me võtsime seda tehes aluseks politsei algatatud prostitutsiooni puudutava kriminaalasja,” kommenteeris asja linnaosavanem Lauri Laasi.

Ametlikult oli aadressil Järve 40 1999. aastal tegutsema hakanud lõbumaja Infant hotell maja oli äripind, millele linnaosavalitsus oli andnud kõik tegevusload. Kui klient soovis intiimteenuseid osta maksis nii suitsukatteks ametlikult 1500 krooni hoopis šampanja või muu alkohoolse joogi eest.

Tänavu juunis viis eriüksus komando K Infantis läbi haarangu, samal ajal peeti ühes Kakumäe villas kinni bordelli väidetavad omanikud Svetlana ja Ruslani, kellele esitati süüdistused prostitutsiooni võimaldamises ja vahendamises.

Ivan lööb julmalt platsi puhtaks

Kurikuulsa Vene isevalitseja järgi teenis orkaan julma hüüdnime Grenada saarel laamendades. Kõiki Ivani arvele minevaid kahjusid ei ole veel jõutud kokku arvutada, sest ta alles möllab USA rannikul. Siiski hinnatakse Kariibi merel tema vägevust juba erakordseks. Grenada saarel suutis Ivan sodiks puhuda 90 protsenti ehitistest, elanike sõnul meenutab vaatepilt Hiroshimat pärast tuumapommi plahvatust. St Vincenti ja Grenadiini saarte nimeliselt banaanivabariigilt võttis Ivan viiendiku banaanisaagist, kolmandikuga sama vilja saagist “maiustas” loodusvägilane ka St Lucia saarel.

Seevastu Kuubale, kus 1,3 miljonit inimest tema teelt evakueerus, näitas julma tsaari nimekaim armulikkust, puudutades vaid põgusalt saare läänetippu. Kuuba juht Fidel Castro kuulutas Ivani seepeale “suuremeelseks”. Sama meelt ei ole ilmselt jamaikalased, kelle Ivan rusuhunnikute all elektrita jättis ning Suure Kaimani saare elanikud, sest veerand sellest Briti maalapist kadus vee alla. Tugevuselt peetakse Ivani Atlandi ookeani ajaloo kuuendaks orkaaniks.

Kreitzberg ja jalgpallitäht

Kõigepealt andis Peeter Kreitzberg Keskerakonnale, oma endisele koduparteile, ninanipsu Riigikogu aseesimehe valimistel. Nüüd haub mees Tallinna volikogus Savisaare kangutamise plaane. Nagu kuulus Hispaania jalgpallitäht Fernando Morientes, kes mullu Madriidi Realist pisut nigelamasse klubisse Monacosse saadeti ning Champions League'i veerandfinaalis oma vana klubi väravasse otsustavad pallid lõi. Real võttis Morientese kiiruga tagasi. Aga mida teeb Keskerakond?