Vürtsitüdruku põrumine

Kunagise menubändi Spice Girls tähtlaulja ja vutikuulsuse David Beckhami naine Victoria Beckham sai USAsse kolides halastamatu kriitika osaliseks, sest kolimisest vändatud tõsielušõu osutus täielikuks läbikukkumiseks.
Telejaam NBC pidi algul tegema kuueosalise sarja, aga selgus, et materjali napib, ning seega tehti ainult üks osa.
Briti leht Daily Telegraph võtab reaktsioonid kokku tõdemusega, et vaid ühe osaga piirdumine on õnnelik juhus. Victoria Beckham üritas ilmselt ka tungida väga tiheda konkurentsiga turule, sest rikkaid ja ilusaid seltskonnatähekesi on USA läänerannikul niigi palju. 

Vähepädev jurist Tallinna volikogus

Tallinna volikogu aseesimees Tarmo Lausing (24), kes lõpetas tänavu Tartu Ülikooli õigusteaduskonna, võiks tõsiselt asuda oma juurahariduseks kulunud raha tagasi nõudma.
Niivõrd ebapädevat juttu ajas Lausing läinud nädalal, kui Eks­press kirjutas tema linnavolinikust kolleegi Rene Reinmanni kriminaalkaristustest.
Lausing väitis juhtumit kommenteerides, et Reinmanni sattumine Tallinna linnavolikokku olevat vabariigi valimiskomisjoni süü, kes ei kontrollinud Reinmanni tausta. Tegelikkuses võtab Tallinnas kandidaatide dokumente vastu hoopis linna valimiskomisjon. See on aga siinkohal pisiasi. Nimelt ei annagi valimisseadus valimiskomisjonidele õigust keelduda kandidaadi registreerimisest karistatuse tõttu, ning Lausing peaks juristi ning volikogu aseesimehena seda väga hästi teadma.
Lausing pani rappa ka väitega, et erakondadel ning omavalitsustel puudub seaduslik õigus ligipääsuks andmebaasidele, kust saaks infot inimeste suhtes jõustunud kohtuotsustest.
Ilmselt kuluks volikogus ära väike internetikoolitus, sest aadressil http://kola.just.ee asub vastav avalik andmebaas, mida saab vaadata igaüks. Tõsi, baas pole täielik, ent kahe Reinmanni puudutava otsuse kohta on seal dokumendid olemas.

Lõvi ja tiigri ­järglane

Haruldasi hübriidloomi ligereid, kelle isa on lõvi ja ema tiiger, on Reutersi andmeil praegu maailmas ainult neli tükki. Kaks neist asub praegu külastajatele vaatamiseks Saksamaal Läänemere-äärses “Noa laeva” nimelises loomaaias. Üks liger nimega Hercules peaks elama USAs Mia­mi loomaaias.
Loomad pole täpselt ei lõvi ega tiigri nägu. Muidu rohkem lõvi moodi, kuid suuremad, ja kutsikana on neil kasukas näha triibud, mis aga vananedes ähmastuvad.
Isased ligerid on sigitamisvõimetud, kuid emased võivad saada järglasi nii isase lõvi kui tiigriga.