Anastassija Morkovkina (23) pälvis viiendat korda Eesti parima naisjalgpalluri tiitli. Pole ka ime - Eesti meisterklubi Pärnu JK ründaja lõi sel hooajal liigas 58 väravat ehk kolm väravat mängu kohta ja peaaegu sama palju kui kaks järgmist tippskoorijat kokku.

Kevadel Audentese ülikoolis logistika eriala lõpetanud neiu on juba mitmendat sügist silmitsi küsimusega, kas jätkata ka järgmisel hooajal. "Kadedust on palju. Ma küll ei loe netikommentaare, aga tuttavad loevad ja sealt jääb tunne, et ma olen kellelgi ees. Et tänu minule ei pääse keegi teine esiplaanile. Nii ma mõtlen ka praegu, kas uuel kevadel jätkata," teatab vutitäht rõõmsa häälega.

Ent milleks loobuda, kui on võimalik talenti kas või mõnel lähivälismaal teenima panna? "Minu jaoks on põhiküsimus, kas jätkata või mitte. See, kas jätkan Eestis või välismaal, on teisejärguline. Kutsutud on küll. Aga mulle meeldib Eestis liiga palju - ema on siin ja päike ja... mu hing ei ihka mujale."

NATO rahaga AIDSi vastu

Tartu pensionär Paul Goble, endine USA valitsuse nõunik, tegi üllatava ettepaneku kasutada AIDSi vastu võitlemiseks NATO nõudmisel riigi julgeolekuks kulutatavad kaks protsenti riigi omatoodangust (SKT). Vene ja Balti küsimuste eksperdina näeb Goble, et Eestis on kogu elanikkonnast surmaviirusesse nakatunute arv kiiresti lähenemas kriitilise kahe protsendi piirile. Seda põhjustab tihe lävimine Venemaa, Ukraina ja Valgevenega, kus tõve levik on juba kontrolli alt väljunud.

Goble’i meelest on tagumine aeg käsitleda epideemiat ohuna riigi julgeolekule. See põhjendaks ka NATO raha kallale minekut.

“NATOs ei saadaks sellest esialgu ilmselt aru, aga neile annab seda selgitada,” on mees oma idee tuleviku suhtes lootusrikas.

Kokamägi tegi head

Kunstnik Epp-Maria Kokamägi tõi nädalavahetusel MTÜ Maarjakodu toetuseks korraldatud oksjonile 18 maali. Oksjonipidaja Olav Ehala juhtimisel müüdi suur osa töödest. Kolmandiku saadud raha eest osteti Maarjakodule uus pesumasin.

Epp-Maria Kokamäe töid on müüdud varemgi heategevuslikel oksjonidel. Aasta algul andis kunstnik Maarja küla toetuseks korraldatud oksjonile maali “Andaluusia puud”.

Avalikus elus aktiivselt kaasa lööv Kokamägi võttis tänavu oma Haapsalu kodus vastu kaunima kodu konkursil välja paistnud inimesi. Hiljuti jõudis ta aasta naise valimisel nelja finalisti hulka.

Marko Asmeri suuravarii

Vormel-3 klassis sõitev eestlane Marko Asmer (20) sai nädalavahetusel hakkama oma selle hooaja kõige silmapaistvama sündmusega. Ta tegi Macau tänavasõidul pirueti ning põhjustas sellega ahelavarii, mille tõttu sõit lõpetati sootuks.

Järgmise etteaste peaks Asmer tegema tuleval kuul Bahreinis.