Jõekala kudemine hilines 

Ilm.ee looduskalendri andmetel on tänavu Eestis jõeforellide kudemise algus hilinenud, sest roheline ja soe talv lükkas kalade marjaheitmise aega tublisti edasi. Kudemine toimub selleks sobivates kiirevoolulistes kruusase põhjaga kohtades.
Fotograaf Tiit Hunt kirjutab looduskalendris, et jõeforell on ilus jõuline ja huvitava eluviisiga kala. Samuti peetakse tema püüki meie kalavetel üheks põnevamaks.

Maailma esikümne lävel

18aastane Martin Liivamägi püstitas Melbourne’is ujumise MMil 200 meetri kompleksujumises Eesti rekordi ja jõudis poolfinaali. Tema aeg 2.01,37 oli eel­ujumistes paremuselt kümnes. Poolfinaalis läks pisut kehvemini – kokkuvõttes saavutas tulevikumees 14. koha.
Martin on mitmenda põlve ujuja – ema Tiina ja isa Kalle olid samuti tipptasemel “delfiinid” ja võitsid medaleid Liidu meistrivõistlustel noorteklassis. Vend Kristjan aga mängib Chocolate Boysis käsipalli.
Liivamägi treenib neljandat aastat Kalevi ujumiskooli direktori Urmas Jaamuli käe all – sama mees oli kunagi ka Indrek Sei esimene treener tippujuja teel.

Punalipu kandja lahkus

Eilne teade kunagise Interrinde aktivisti Jevgeni Kogani (53) surmast toob inimeste mällu mehe, kelleta ei kujuta hästi ette Eesti 1980. aastate lõppu ega 1990. aastate algust.
Hoolimata oma vastuolulisest tegevusest omandas Kogan sisuliselt ikooni tähenduse. Just temas kehastusid paljud Nõukogude impeeriumi säilitajate iseloomulikud jooned.
Kogan oli nii Eestis tegutsenud ülemnõukogu kui ka NSVL rahvasaadikute kongressi saadik, pärast Eesti iseseisvumist valiti ta korraks ka Tallinna volikogusse.