Teiste tublide politseitöötajate seas, kellele Tallinna Rotary klubi andis lastekaitsepäeval rahalised preemiad, sai preemia ka Ida politseiprefektuuri narkokoer Bonny.

Te ei tunne teda? Kahju. Bonny ehk õige nimega Twinklestar on 4,5 aastane isane Inglise kokkerspanjel, kes on viimased kolm aastat silmapaistvalt tublilt politsei narkokoera ametit pidanud.

Koerajuht, politsei-inspektor Paul Lekk ütleb, et tegelikult sai Bonny muretsetud rohkem nagu kodukoeraks. Ent siis otsustati Ida-Virumaa politsei luua tugeva narkokuritegude uurimise grupi ning korralik koer ses meeskonnas oli hädavajalik. Bonny läbis katsed ning sobis. Sest ajast algas tema karjäär politseis.

Kui tihe töögraafik Bonnyl ka on? Politseiinspektor Lekk ütleb, et kuidas kunagi. Vahel on nädala paari peale üks väljakutse. Teinekord, jälle, tuleb väljas käia kas nädalat jutti iga päev. “Eelmine nädalgi, oli Tallinnas nädal pikkune koolitus. Koolituse kõrval käisime pidevalt reididel, et õpitut harjutada,” räägib Lekk.

Kui rääkida saavutustest, siis meenuvad koerajuhile hoobilt paar eriti kirgast juhtumit. Aastapäevad tagasi, kui Bonny ja tema peremees olid tööl Tallinna vanglas, andis koer märku ühes kambris voodijala juures. Voodijala sisse oli peidetud väga suur kogus narkootikume. Aga siis, kui Bonnyt alles koolitati peatus ta täiesti tavalise jalutuskäigu ajal ühtäkki bussipeatuses pealtnäha suvalise inimese juures ja andis märku. Läbiotsimisel avastati mehel põuest lai valik meelemürki. “Olen temaga ikka väga rahul,” tunnustab Lekk.

Muide, see on juba teine kord kui Rotary Bonny tööd on preemiaga hinnanud. Eelmine kord oli 2002. aastal

Moonika Aava viskas ennast olümpiale       

Rõõm tõdeda, et Eesti naised pole mitte ainult ilusad, vaid ka tugevad. Alles möödunud nädalal viskas noor odaviskaja Jana Trakmann ennast üht jalga pidi Ateena olümpiastaadioni odaviskerajale. Tema tulemus oli 56.64. Ei möödunud nädalatki ja meie parim piigiheitja Moonika Aava (24) saatis Hollandis Hengelos oda 59.12 kaugusele. Vise jäi vaid 33 sentimeetriga alla Aavale kuuluvale Eesti rekordile. Maailma edetabelis maandus noor pärnulanna 17.

Edetabelikohast olulisem on aga see, et täitus olümpianorm ja neiu võib rahulikult keskenduda oma unistusele - olümpial finaali ehk kaheksa parema hulka jõudmisele. "Arvan, et 59 meetriga peaks finaali jõudma küll. Maailma odaviske tase pole hetkel väga kõrge, viimane võistlus näitas, et võistlusnärvi jagub ja kogemused on olemas," on Aava optimistlik. Järgmise võistluse teeb meie parim naisodaviskaja 4.juulil GP etapil Ateenas.

Tibu imetegu

Jalgpall on meeskonnamäng. Kahtlemata. Ent sellegipoolest ei saa jätta ütlemata, et Eesti koondise kahes viimases mängus Šotimaa ja Taani vastu tegi meie väravavaht Martin “Tibu” Kaalmaa imetõrjeid. Ehk on nüüd täitsamehel põhjust suurde Euroopasse kiigata.