Hea nimi ja hea välimus maksavad päris palju. Sakslanna Cora Schumacheri  puhul pool miljonit eurot ehk ligi kaheksa miljonit krooni. Just nii suureks oletab tema palka Saksa kõmuleht Bild.

Nimelt soostus proua Cora võistlema vähetuntud võidusõidusarjas Seat Leoni tüüpi autodele. Kuna neid võistlusi peetakse vägagi popi DTM-sarja soojenduseks ja Cora abikaasa on menukas vormel-1 piloot Ralf Schumacher (pildil paremal) ning mehe vend veelgi menukam Michael Schumacher, siis oodatakse naisele suurt publikumenu.

Bild väidab muuseas, et Cora Schumacher on nüüd oma abikaasa, küdi ja vormel-1 piloodi Nick Heidfeldi järel suuruselt neljanda palgaga võidusõitja Saksamaal.

Cora proovis võidusõidus kätt ka paar aastat tagasi Minide sarjas, kuid katkestas karjääri, kui Ralf sai raskelt viga. Nüüd on mees terve ja naine jälle rajal.

Laevamehaanik nr 1

AS Haabersti Maja juhatuse nõunik, Keskerakonna linnavolinik Tõnis Bittman (29) sai kohalikel valimistel Tallinnas Lasnamäel 137 häält ega oleks iialgi poliitikataevasse kerkinud muidu kui parteijuhi Edgar Savisaare häältemagneti abil. Oma esimese saavutusena munitsipaalpoliitikas põhjustas laevamehaanikuks õppinud Bittman Tallinnas liiklusavarii ja sai selle eest trahvi.

Kuid sellest ei peaks tegema järeldust, nagu oleks tegu ebaõnnestuja või rumala kodanikuga. Vastupidi, mõne Bittmaniga kokku puutunud inimese hinnangul on tegu üsnagi nutika, ambitsioonika ja julge mehega. Eks vajabki parajalt kuraasi saabuda kohtumisele oma poliitilise "vaenlasega", salamagnetofon vööl. Nii tegi Bittman laupäeval kohtumisel Res Publica linnavoliniku Oleg Rebasega.

Julge hundi rind on aga rasvane ja Tallinna munitsipaalpoliitikale igiomane ülesostmise-salanuhkimise skandaal taas käima löödud. Kähku on ka selgunud, et juba 1995. aastal loodud pretsendendi varal ei ole Bittmani salalindistamises midagi kuritegelikku, nii et igaüks võib jäädvustada oma vestlusi kellega tahes.

Laevamehaanik nr 2

Endine Lasnamäe linnaosa vanem, respublikaan Oleg Rebane (45) sai oma linnaosas üsna popiks meheks. Kohalikel valimistel anti talle 1191 häält.

Res Publical tervikuna aga läks päris kehvasti ja midagi tuli ette võtta. Sestap polegi imestada, et hariduselt laevamehaanik Rebane omandas kiiresti poliitika kulissidetaguste mängude algtõed.

Eesti munitsipaalpoliitika ajalukku on tal nüüd šansse pääseda ka näiteks sellise tsitaadiga: "Kas sa tead seda, et Harju tänaval Jüri (Ratas – toim.) ei tea sittagi, aga nad seal teevad sitalt pappi. Need korterid maksavad kolm miljonit, aga teie omad saavad sellest "hui"" (Kesknädal, 29.03).

Tasakaalu huvides tuleb lisada, et linnavolikogu liikmelisuse peatanud Oleg Rebane lükkab kogu Kesknädalas trükitud jutu ümber. "Senistest väljaütlemistest on tõsi ainult see, et kohtumine toimus."

Hall kardinal lahkub

Igaüks teab, et USA president George W. Bush töötab Washingtonis Valges Majas. Hoopis harvemini on põhjust huvi tunda selle vastu, kes koos Bushiga veel Valges Majas töötavad.

Presidendi kantseleiülem Andrew H. Card on üks selline inimene, kelle pärast oleks põhjust Valge Maja sisemuses aset leidva vastu rohkem huvi tunda. Ta on viis aastat olnud Bushi võimalik et kõige lähem nõuandja ning mees, kes kontrollib kõigi teiste ligipääsu USA riigijuhile. Tema rolli on ilmselt võimalik kõrvutada Tarmo Männi omaga Eesti presidendi Arnold Rüütli juures – kuigi ilmselt on ülesanded sisult päris erinevad.

Nüüd annab Card aga põhjust endast rääkida ootamatu kohalt lahkumisega. Mingit põhjust selleks avaldatud ei olegi. Lihtsalt teenekas inimene (ta on teeninud juba president Bush seeniori ja president Reaganit) lõpetab töö Valge Maja 400 ametniku juhtimisel ning siirdub tagasi "eraellu". Paranoiakirjanikele suurepärane teema.