Rock võitis kulla
Pärast sinusoidina kõverat hooaega suutsid Tartu Ülikool/Rocki korvpallurid ebaõnne seljatada ja tulla Eesti meistriks. Tõsi, sellistelt nimedelt nagu Tanel Tein, Martin Müürsepp, Gert Kullamäe ja Tarmo Kikerpill olnuks veider midagi muud kui esikohta oodata.

Vastu kevadet meeskonda tabanud mõõn – viis kaotust järjest, pinged mängijate vahel ja rahulolematus treeneriga – seadis kuldsed unistused ohtu. Ent finaalseeria näitas paremat seisu. Kogemused, kambavaim ja fännide truu armastus andsid Rockile tiivad ning viisid tiitli Emajõelinna.

Liiga kallis kontsert
Filmi- ja lauludiiva Barbra Streisand jätab ära oma juunikuuks väljakuulutatud kontserdi Itaalia pealinnas Roomas. Staar küsis kuulajatelt piletihinnaks 200 kuni 1200 USA dollarit ehk Eesti rahas 2300 – 14 000 krooni. See on isegi lääneeurooplaste jaoks üsna ennekuulmatu luksus.

Itaalia kohalikud tarbijakaitseorganisatsioonid tõstsid absurdsete hindade peale lärmi, märkides muu hulgas, et Streisandi kavandatud esinemiskoht, 24 000 istekohaga staadion, kuulub avalikule sektorile.

Ametlikult kontserdikorraldajad hindade liigset upitamist tunnistanud pole, vaid toovad ärajätmise põhjenduseks lihtsalt organiseerimisega seotud viivitusi. Streisand peaks siiski esinema oma tuuriga Šveitsis, Prantsusmaal ja mujal.

Miss Universumiks tuli jaapanlanna
Mexico Citys toimunud esmaspäevasel üritusel sai Miss Universumi 2007. aasta krooni pähe 20aastane jaapanlanna Riyo Mori.

Peaaegu oleks juhtunud, et tavaelus tantsuõpetajana tegutsev tüdruk jäänuks kroonist õnnetul kombel ilma. Miss Universum 2006, puertoriikolanna Zuleyka Rivera pillas umbes kolm miljonit Eesti krooni maksva, briljantide ning pärlitega ehte oma järeltulijale üle andes käest. Päästis Jaapani tüdruku kiire reaktsioon, kes krooni õhust haaras.

Üritusel juhtus ka muid äpardusi. Miss USA Rachel Smith libastus õhtukleitide vooru ajal ning potsatas tagumikule maha (ent finišeerus lõpuks – võib-olla just hindajatele silma jäädes – viiendal kohal).

Eesti esindajat Viktoria ­Azovs­kajat lõppvoorudesse ei valitud.

Edgari “mahavõtja” Käsna Kalle
Siin ta on: Käsna-Kalle Kantpüks, üleilmne multikastaar. Eestis teeb ta ilma ka sisepoliitikas. Nimelt avastas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et tema mahavõtmist pooldavate “inimeste” seas on ka keegi Kalle Kantpüks, 80aastane, ametilt küüne tuimestaja.

96 000 allkirja andnu seas oli teisigi toredaid tegelasi: näiteks paberitega alkohoolik R.P. (21, nimi asendatud initsiaalidega), pätt Pets Paks (12), rahaboss Veikko Paks (18) ning valvur Pronks Õdur (60).