USA tuntud telekoomik Stephen Colbert pidas laupäeval Valges Majas traditsioonilisel USA presidendi õhtusöögil ajakirjanikega maha nii terava satiirilise kõne, et osa George W. Bushi kaaskonnast lahkunud demonstratiivselt ruumist.

Paar väljavõtet Colberti torgetest:

"Ma arvan, et kõige paremini valitsev valitsus on kõige vähem valitsev valitsus. Selle standardi järgi oleme Iraagis pannud paika suurepärase valitsuse."

"Ma usun demokraatiasse. Ma usun, et demokraatia on meie suurim ekspordiartikkel. Vähemalt seni, kuni Hiina mõtleb välja, kuidas seda toota plastmassist, kolm senti tükk."

Colbert viskas nalja ka Bushi madala reitingu arvel ja rääkis, et kuigi öeldakse, et pooleldi tühi klaas on ühtlasi pooleldi täis, on ka siis, kui ainult 32 protsenti on jäänud, ikka klaasi põhjas veel natuke vedelikku, ehkki juua see enam ei kõlba.

Colbert polnud ainus õhtusöögil esinenud koomik. Ajakirjanduse lemmikuks said fotod Bushist koos teise naljamehega, kes grimeeris end presidendi teisikuks.

Punahari möllab

Loomariigi kõvimaks tegelaseks viimase nädala jooksul tuleb kahjuks pidada punast kukke, kes ootamatult kuiva kevadilmaga on alustanud kiremist üle terve Eestimaa. Ja loomulikult seal, kus teda vaja ei ole.

Lisaks majade põlemisele, mida kahetsusväärselt ikka ette tuleb, on alanud mitmehektarilised kulu- ja metsapõlengud. Paljud neist oleksid välditavad, kui inimesed tulega ettevaatlikumalt ja mõistlikumalt ümber käiksid.

Tuleb vaid tänada õnne, et tuletõrje- ja päästemeeskonnad pole veel kõik oma häbematult madala palga tõttu lasknud jalga näiteks Soome poole, mille tööjõuturg on nüüd Eesti kodanikele juba mõni päev täielikult valla.

Õppida, õppida, õppida

Üks tuntumaid Tallinna linnavolinikke, keskerakondlasest koolijuht Vladimir Belõi ei suutnud Eesti Päevalehe andmetel ära teha riigikeele eksamit, mis mehel tuleb ametikoha tõttu sooritada kõrgtaseme vääriliselt.

Seega on Belõi ka endiselt ära teeninud oma hüüdnime "Ei kommentaari". Kuid tunnustagem siiski ka mehe soovi eesti keel paremini selgeks saada ja eksam ära teha. Kui ta õpinguid jätkab ning keeleinspektsiooniga oma oskuste parandamises ja eksamitähtajas kokku lepib, soovime selleks edu.

Kurb on pigem tõik, et Belõi on aastakümneid Tallinna hariduselus tegutsenud, kuid vajadus eesti keel selgeks saada ilmnes alles nüüd, pärast avalikkuse tähelepanu tulipunkti sattumist, mitte näiteks 20 või 15 aastat tagasi. Nooremas eas läinuks ka õppimine ladusamalt.

Südid tenniseneiud

Kuigi eestlanna Maret Ani pidi Hispaanias Estorili turniiril teises ringis äsja vastu võtma kaotuse, on tema ja Kaia Kanepi värsked kohad WTA ülemaailmses edetabelis igati tublid.

Ani on maailmas 67. ja Kanepi 89. naistennisist. Meeldiv on ka Margit Rüütli 199. koht, ning tuhande seas on veel kaks eestlannat.