29. jaanuaril algava Hiina kalendri koera aasta puhul ehitati Korea pealinnas Soulis ühes kaubamajas lilledest kutsikas (pildil). Sellisel kujul koerad esitlevad algavat aastat maailmale märksa rõõmsamalt kui Kagu-Aasias levinud koeraliha söömise traditsioon.

2006. aasta lind - hänilane

Eesti tänavune aasta lind on väike kollane hänilane, ladinakeelse nimega motacilla flava.

Eesti ornitoloogiaühing valis seekord tiitlikandjaks pisilinnu. möödunud aastatel on selle au osaliseks saanud märksa kogukamad kanakull, valgetoonekurg ja harakas.

Agentuuri BNS andmeil on hänilane kolmanda kategooria kaitsealune liik, kelle esinemine Eestis on praegu veel üpris tavaline. Samas ohustavad hänilast rohumaade võsastumine ja loomapidamise vähenemine. Hävivad elupaigad võivad liigi arvukust kriitilise piirini langetada.

Aasta linnu pildiga ilmub ka traditsiooniline postmark, mida on oodata aprillis. Eesti aasta lind nimetatakse tänavu juba 11. korda.

Jõuluvana maksuameti teenistuses

Eesti jõuluvana ja Vene näärivana kohtumine aastavahetuse eel Narva sillal kujunes meie maksu- ja tolliameti suurepäraseks suhtekorraldustrikiks, millest fotod jõudsid isegi rahvusvahelistesse agentuuridesse.

Eesti-Vene suhete üldiselt jäisel taustal mõjub niisugune valgete habemikkude kohtumine soojalt ja rahustavalt ning annab ühtlasi maailmale märku, et Huntingtoni "tsivilisatsioonide kokkupõrke" joonel, läänemaailma idapiiril, saab asju ajada mitte üksnes gaasikraanide kinni- ja lahtikeeramise või õhupiiri rikkumise abil.

Nutikad rahvaliitlased

Rahvaliidu venelastest poliitikud Vladimir Maslov ja Rodion Denissov oskasid aastavahetusega haripunkti jõudnud teletüli rakendada oma isikliku tuntuse vankri ette, ehkki said sellise tegevuse eest oma parteijuhilt kaela külma duši.

Suuri asju on alati lihtsam ette võtta kui väiksemaid, sestap lubasid mehed ei rohkem ega vähem kui asutada Eestis alternatiivse kaabeltelevisioonifirma, mis toob turuliidrite Starmani ning STV juhtmest kadunud Vene telekanalid kohaliku vaatajani moel, mis "ei löö rahakoti pihta".

Sogases vees kalapüüdmine on seda loomulikum, et konflikti põhjused jäävad ülisegasteks. Isegi neljapäeval Raadio4 otse-eetris mõlema poole esindajate debatti kuulanud inimestele jäi saladuseks, miks ei võiks lepinguid otsekohe sealsamas alla kirjutada.

Rahvaliitlaste propaganda laseb liugu ka asjaolul, et Vene telekanalitest aastaid edastatud ideoloogia kohaselt peabki telesignaali edastamisega tegelema riik. Kui kohalikult publikult võetakse ära koomikud Aleksander Galkin ja Mihhail Zadornov, ongi tekkinud revolutsiooniline situatsioon.