Lauljanna, reformierakondlasest Tallinna linnavolikogu liige Marju Länik (pildil) kaitses Tallinna Ülikooli humanitaarinstituudis kultuurikorralduse erialal magistritööd teemal “Muusikaline loomemajandus Eestis”.

Artisti juhendas professor Rein Veidemann.

Ekspressi üritused Länikult tema uurimuse sisu või järelduste kohta midagi teada saada ei kandnud paraku vilja. Marju Länik ütles, et tema magistritöö mainimine Ekspressis on talle juba niigi piisavalt suur au. “Teate, ma ei tahaks hoobelda.”

Töö juhendaja professor Veidemann sõnab Ekspressile, et tegu on tõsiseltvõetava uurimusega sellest, kuidas levimuusika loojad ja plaatide väljaandjad end majandavad ja oma töid levitavad.

“Ütlesin ka Länikule, et ta võiks selle töö kirjutada edasi raamatuks,” lausub Veidemann.


Sirgjooneline ametiredel

Roosa majanduslehe Äripäev toimetust asub alates septembrist juhtima senine sama lehe uudistejuht Meelis Mandel.

Mandel on Äripäevas töötanud juba 1994. aastast ja läbinud karjääriredeli reporterist toimetaja ning peatoimetaja asetäitjani. Temaga konkureerisid peatoimetaja koha pärast Äripäeva ajakirjanikud Aivar Hundimägi ja Raimo Ülavere.

Kauane peatoimetaja Igor Rõtov teatas hiljuti, et paneb ameti maha.


Hapukurgihooaja kuulutaja

Eesti ajakirjanduse vankumatu tõde on juba aastaid kõlanud: kui lehtedes hakkavad suve hakul ilmuma lood kartulimardikast (pildil), on lõpuks saabunud totaalne hapukurgihooaeg.

Tänavu tegi otsa lahti Sakala, kus teatati, et triibuline mardikas on end näidanud juba paljudel põldudel.

“Naaber ütles, et ta oli leidnud aiast kartulimardikaid. Läksin oma aeda vaatama ja seal nad olidki,” rääkis lehes Võhma äärelinnas elav 73aastane Uno Priivits.

Sakala kirjutas, et mardikad paarituvad kohe saabumise järel ja emane muneb palju mune. Nendest koorunud vastsed söövad kartulipealsed rootsuni paljaks.

Võitlus kahjuriga käib tema ärakorjamise teel.