Kes-kus?
29aastane Andrew Butler New Yorgist.


Põrandapommid:
“You Belong”, “Blind”, “True False / Fake Real”.


Mis?

Disko on da tantsumuusika, sellise veksli julgen vabalt välja käia. Circa 35 aastat on erilõustadega diskot tehtud ja küllap tehakse veel 350 aastat edasi. Selleaastaseid üks da diskoplaate on kindlalt Hercules And Love Affairi debüüt. DFA väljalastutele omaselt – avalikult NYC muusikaliste kihtide alla surutud, s.t Hercules kasutab undergrounddisko žanrinüansside arsenali, kuid piisavalt nüüdisaegsete ambitsioonidega või noh, laulma on pandud meie aja kuldsuu Antony Hagerty. Sellega pole plaat siiski veel täiesti kadreeritud. Hercules ei kõnele vaid läbi mineviku, paar träkki sõidab mööda vähem peidetud angst-relsse, näiteks kujutage ette michaelmannilikult monteeritud suurlinna liiklussõlme ja joonistage sinna sisse natukene kurvad inimesed. Mul on tunne, et Arthur Russelli geeniusekuju Herculese eeskujuks sobib seisma, mis võib ju olla kirsiks tordil.
8


Flo Rida
“Mail On Sunday”
(Atlantic)



Kes-kus?
28aastane Tramar Dillard Miamist.


Põrandapommid:
“In The Ayer”, “Priceless”, “American Superstar”.


Mis?
Mul on ettekujutus kokaiinirahadega ehitatud pilvelõhkujatega Miamist, merelt vaadeldavast siluetist, ja Miami ümber on Florida osariik, stereotüüpses ettekujutuses tume laik või siis krokodillide ja afronõidadega soo. Tuleb meelde üks “Miami Vice”, kus Tubbsile tehakse Haiti voodoo’d, mis muudab ta zombi’ks. Ja siis on huvitav mõelda, et Flo Rida sõidab Miamis oma vintage kabrioletiga ja teab, et linna piiri taga soos ei ole tsiviliseerimist veel lõpuni viidud. Neil või mingitel muudel asjaoludel (võib-olla on siin sutike miami electro / miami bassi traditsiooni), igatahes armastavad ameerika lõunaräpi produtsendid igasugusest bioloogilisest algest süntesaatoritega üle käia. Teha soost tasandatud maa, kuhu saaks maja ehitada. Ja siia otsa on meil übermusklis MC Flo Rida, kelle kohta ma ei tea, mis häält ta teeb, sest tehnoloogia sõi tema hääle ära.
6


Benga
“Diary Of An Afro Warrior”
(Tempa)



Kes-kus?

21aastane Beni ­Uthman Londonist.


Põrandapommid:

“The Cut”, “E-Trips”, “Go Tell Them”.


Mis?
Benga on üks dub-stepi kui sellise vundamendiehitajatest. 2007 ilmus temalt lugu “Night” koos Digital Mystikzi Cokiga, see lugu arvatakse olevat dub­stepi revitaliseerija ja tõusis esimese dub-stepi loona BBC playlist’i ja Briti tantsuedetabeli number üheks. “Night” on sõna otseses mõttes füüsiliselt raske lugu, mis langeb sulle madalsireeniga kaela nagu lennukipomm. Heavy tune, nagu öeldakse. Benga plaat on peajoones madalsageduslik rünnak sinu sisikonnale. Väljast küllaltki täpselt tantsitav rütmiline kest, seest aga teravnurgaliste arvutiriffide otserünnak. Ja räägime produktiivsusest – Benga graafik näeb ette ühe loo meisterdamist päevas, et hoida oma DJ-sette värskena, selles valguses on klaar, et kutt on kuldsete kätega sest plaadi 14 loost enamik on ikkagi põrandapommid. “Afrosõdalase pä evik” on kindlasti üks selleaastaseid minimalismi suurteoseid.
8