Lisaks informatsioonile odavate ja alternatiivsete ööbimiskohtade kohta esitab Lotila endale 15 küsimust Eestist, lähtuvalt stereotüüpidest, mis võivad pähe tulla igale soomlasele või ka teistele turistidele, kuid mille üle võiks mõelda ka iga tallinlane. Näiteks: kas Tallinnas on aidsi ja teisi suguhaigusi või kas tasuks Tallinna kolida, sest seal on odav ja tore; miks liikluskultuur on Eestis nii algeline? Miks Eesti tänavatel on nii palju kalleid autosid ja naised on väga ilusti riides, samal ajal kui räägitakse vaesusest? (Küsimus, millele Lotila vastab, et eestlased on sellised show-off tüüpi inimesed, kes elavad üle oma võimete. Igal juhul on see küsimus, mis ilmselt paljudele pähe tuleb, kui Tallinnas silmad lahti ringi käia.)
Mis on porolisä (normaalhinnale otsa pandud taks soomlaste jaoks)? Kas Eestis tasub Tallinnast väljapoole reisida? Ja üllatus-üllatus: kas Eestis on naisliikumist ja kas keegi nõuab võrdõiguslikkust? (Vastus on muidugi: oh ei, välja arvatud välissaatkondade toel avatud naisuurimuse infokeskus ENUT Tallinna Pedagoogikaülikooli juures.)
Eriline on inimeste valik, keda tallinlastena presenteeritakse. Pikk intervjuu on Voldemar Kolgaga, Lotila hinnangul Eesti “Esa Saarineniga”. Veel: Aldo Järvsoo, Tallinna kõige cool’im tüüp, DJ Meelis Meri, Eesti tissimiss Eleonora, Kroonu Aida juht Georg Jüriado, Eesti Depeche Mode’i fänniklubi juht Craig Tislar, Status-klubi aeroobikatreener Tiina-Mai Ott, “supertäht ja seksisümbol” Mait Malmsten. Loomulikult ei puudu kõige kuulsam eestlane Soomes Anu Saagim, “disainer, kelle vormid lähevad peale ka Eestis”, ja moelooja Gerly Tinn, seltskonnalehekülgede salapärane raudvara. Kunstnikest on löögile pääsenud vaid Navitrolla, ametimeestest aga Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhataja Donald Visnapuu, endine ELKNÜ Keskkomitee I sekretär, ja tarbijakaitse peainspektor Peeter Ühtegi, kes võtab sõna soomlasi huvitaval teemal “viin”.
Tegelikult võiksid Lotila raamatu läbi lugeda ka poliitikud ja teised otsustajad, kellel oleks kasulik teada, mis Tallinnas toimub.. Äärmiselt selge jutt muu hulgas paljudest Tallinna valupunktidest.