Eastwood ei kahetse midagi
Clint Eastwood lõi oma produktsioonifirma juba 1968. a – Malpaso Productionsi kaudu on ta produtseerinud suurema osa oma filmidest. Malpaso on laias laastus nagu perefirma – ta võttis kõrvalossa tihti oma tollaseid tüdruksõpru, hiljem kasutas rollides ka oma lapsi. Ei läinudki palju aega, kui Eastwoodi “isetegevuse” pärast pidi Ameerika Lavastajate Gild võtma vastu otsuse, et näitleja ei tohi lavastajat vallandada ning ise juhtimist üle võtta. Aga just seda Eastwood tegema kippus, kui ta lavastajaga ühel nõul ei olnud.
Läbimurde tõid Sergio Leone spagetivesternid, tuntuim neist “The Good, The Bad and The Ugly”, sealt edasi algas “Dirty Harry” – suure õiglustunde, kuid valimatute vahenditega võmmi saaga. Siiamaani tulevad suurkompaniide produtsendid jutuga, et teeks veel ühe järje. Eastwood on jah-sõna öelnud vaid samanimelisele arvutimängule hääle andmiseks. Oscari-nominatsiooni sai ta alles 64aastaselt. “Unforgiven” võitis nii parima filmi kui lavastaja Oscari (1992).
Kuna ta sai oma tuleristsed väikestes B-filmides ja televisioonis (telesari “Rawhide”, 1958), siis hindab ta siiamaani väikseid eelarveid ja lühikesi võtteperioode, igas stseenis mitte rohkem kui kolme duublit, et keegi ei hakkaks üle mängima, stuudiote ehitamisele on ta alati eelistanud reaalseid võttepaiku. 35miljonilise filmieelarve kohta on ta kuskil põlastavalt öelnud, et selle rahaga saaks juba vabalt mõne riigi vallutada.
Ta vihkab trende, imiteerimist, on suur individualist – nii suur individualist, et ei suuda ennast pidada ei parem- ega vasakpoolseks.
Taimetoitlasest Eastwood elab Californias, tema praegune naine Dina Ruiz saab hästi läbi kõigi tema eelmiste abikaasade ning lastega. Viimased filmid, mida Eestwood on vaadanud, on “Kalapoeg Nemo”, “Shrek” jt lastefilmid. Oma filmidele kusjuures ei korralda ta kunagi prooviläbivaatust. Enesekindlus ja oma sisetunde usaldamine on endisest macho-ikoonist teinud psühholoogilise analüüsi meistri, kes kultuuride erinevuses ei näe takistust, vaid väljakutset.