*

Mis? "Proge-The Musical"

Misasi? Täispikk muusikaetendus Yesi, Genesise, Gentle Gianti, Cameli, Marillioni ja Emerson, Lake&Palmeri lugudest. Jutustab päikese poja Phaethoni ja kristallprintsess Pamelothi armastusest, mida püüdis takistada kuri mägivõlur Woldemar Baldessarini koos oma kosmiliste kollidega. Eepiline lugu. Lisaks orkestrile ja koorile oleks vaja olnud palgata neli klahvpillimängijat, kes suudaks järele mängida Rick Wakemani ja Keith Emersoni soolosid. Lavakujundus Roger Deani ja Navitrolla ainetel.

Miks ära jäi? Kaadriprobleemid. Georg Malvius suutis kõik olemasolevad muusikalilauljad oma tükkidesse palgata.

*

Mis? "Amore Italiano"

Misasi? Suvetuur itaalia muusikaga, kus esitatakse kõik San Remo festivali võidulaulud ja valik 80ndate kuumimatest italodisco hittidest. Aukülalisteks Jüri Homenja ja Maie Parrik. Konferansjee ja missivõistluse läbiviija vastupandamatu Giovanni Sposato. Suvetuuri lõpus võib üldvõitja Sposatoga abielluda. Toimub ilutulestik, romuralli ja auto põletamine.

Miks ära jäi? Eesti riik miskipärast ei taha, et Sposato suvetuuril esineks ja eesti neiuga abielluks.

*

Mis? "Õhtud Sinimägedes"

Misasi? Heroiline vabaõhuetendus 1944. aasta suve lahingutest Virumaal. Põhiliselt Välis-Eesti kirjanike ja memuaristide ainetel. Kaastegevad meeskoorid, Kaitseliit, politseiorkester, ehtne tank ja lennuk. Pürotehnilised eriefektid.

Miks ära jäi? Oli liiga heroiline.

*

Mis? "Totaalne kammbäkk"

Misasi? Kõigi viimase viie aasta jooksul come-backi mitte teinud bändide ühisturnee, kaastegevad esialgsetel andmetel Monitor, Proov 583, Vitamiin, Nemo, Radar, Palderjan, Krõll, Lainer, Aprilliklubi.

Miks ära jäi? Selgus, et come-back polegi kõigi muusikute unistus.

*

Mis? "Mehed, meri ja õlu"

Misasi? Sügisene järg tuuridele "Ämmad-äiad, oi-oi-oi!" ja "Pulmapaanika", peaosades Valdur, Maie, Paul Põld ja tõenäoliselt vähemalt kaks Arnoldit. Muusikalises osas Pasadenas, Eesti Gun, Üllar Jörberg ning Seelikukütid.

Miks ära jäi? Ei jää ära, kui septembris just lumi maha ei tule.