2005

Tatjana Kozlova-Johannes (varem Tatjana Kozlova): Helilooja, kes on tulnud kolm korda Eesti muusika päevade preemia laureaadiks.

Nelly Drell: Maalikunstnik Drelli tööd olid üleval Pariisis rahvusvahelisel näitusel „Peace“ ja viimasel Kunstnike Liidu kevadnäitusel.

Kullar Viimne: On vahepeal operaatorina portsu dokumentaale filminud, viimastena on töös filmid president Ilvesest ja vürst Volkonskist. Režissöörina on valminud dokumentaalfilm naiskorstnapühkijast („Hing“, 2011) ja Eesti vabatahtliku katsumustest Ugandas („Kuidas ma Aafrikat päästsin“, 2014). Viimne on alustanud portreefilmi vitraažikunstnik Dolores Hoffmannist (valmib 2018) ja teeb ühena režissööridest minidokumentaale Eesti leiutavatest lastest (linastuvad 2017–2018).

Piret Sigus (varem Piret Saarepuu): On endiselt tegev nukufilmide valdkonnas, viimastel aastatel stuudios Animailm. 2014 oli ta üks filmi „Tantsitaja“ autoritest, 2015 valmis tema osalusel animafilm „Pulmamäng“. Hetkel kolmanda lapsega kodune.

Ove Musting

Ove Musting: Telereklaame ja -saateid tootva Downtown Picturesi partner. „Eesti laulu“ režissöör. Viimane Ove tehtud film oli lühifilm „Kallis Sõber, sind Austan“ (2010), praegu arendab veel paari filmiprojekti. Ansambli Winny Puhh asutajaliige, valmistavad bändiga ette 2017. aastaks mõnda suurt sündmust.

Helina Loid-Kudu (varem Helina Loid): Töötab Eesti Teadusagentuuris siseaudiitorina. Viimased ülesastumised maalinäitustel aastast 2009.

Jana Lepik: Tänaseks on Janal ilmunud kaheksa luulekogu. Viimane neist, „Õhtuseks viilutatud aeg“, aastal 2014.

Sirli Ehari (varem Sirli Põllumäe): Koos Sixten Heidmetsaga on ta olnud Fellin Furniture’i noortemööbli autor. Sirli on pälvinud näiteks koos Tea Tammelaane, Malle Jürgensoni, Krista Leplandiga Sisearhitektide Liidu ühiskondliku interjööri preemia, mis määrati Lotte-lasteaia eest Tartus.

Paco Ulman: Tegutseb arhitektiameti kõrval ka fotograafina (2014 Sadolini kunstipreemia). Lisaks õpetab EKAs. Asutas aastal 2013 büroo Mudel Arhitektid. Pärnu mudaravila juurdeehitise üks autoritest.

Erik Riikoja: Fotograafitöö kõrval kujundanud ka raamatuid. Euroopa Filmiauhindade ametlik fotograaf juba seitse aastat.

Soterios: Ska-ansambel, kes enam ei tegutse ja kelle viimane plaadistus, EP „Ska Fever“, jääb aastasse 2012. Bändi bassist Priit Liiviste on olnud Areeni suvepraktikal, saksofonist Evelyn Ervin on kogunud tuntust fotograafina.

Kreck

Kreck: Tema ainus album „If You Live“ ilmus aastal 2005. Nüüd DJtab kodanikunime Bertil Tüvi all, samamoodi nagu kirjutab plaadiarvustusi Areenile ja kultuur.err.eele ning varustab Rahva Raamatu muusikalette heliplaatidega.

Hannaliisa Uusma

Hannaliisa Uusma: Kunagine Chalice’i taustalaulja põrutas popkõrgustesse ansambli HU? solistina. Bändil on ilmunud kolm albumit, kohe-kohe – 9. jaanuaril – ilmub uus lugu „Exind“. Hannaliisa tegi magistrikraadi Tallinna ülikoolis uurimusega „Feminiinsuse konstrueerimisest Eesti popmuusika maastikul“. Koos Brigitta Davidjantsiga tegutseb ka duos HUNT. Areeni kaanestaar 2010.

2006

Tuuli Velling (varem Tuuli Taul): Tuulil on ilmunud kaks luulekogu ja heliplaat „Kuus ruutmeetrit põrandapinda“, mille enamiku palasid kirjutas ta ise ja kus teiste hulgas musitseerivad ka Kristjan Randalu, Mai Agan, Raivo Tafenau, Teet Velling. Õpib EKAs graafilist disaini.

Ester Kannelmäe: Oli Anne ja Stiili moetoimetaja, annab EKAs loenguid ja on H&M showroom’i mänedžer Tallinnas.

Ester Kannelmäe

Leo de Sixtus (ehk Siret Remmelg): Teine luulekogu „Vibulaskja“ ilmus aastal 2012. Töötab Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukogu juhatajana.

Sixten Sebastian Heidmets: Erudeeritud disainer, kes on jõudnud disainida Fellin Furniture’i noortemööblit. Lisaks on ta pikalt õpetanud EKAs tootedisainereid ja olnud samas ka dotsent.

Tartu Popi ja Roki Instituut: Andnud välja kolm pikka albumit. Aastal 2015 tuuritas Ameerika Ühendriikides. Nende viimase heliplaadi „Marienbad“ andis välja Chicago plaadifirma Minty Fresh.

Triinu Pungits

Triinu Pungits: Omanimelise kaubamärgi disainer. 2014 pälvis Hõbenõela, on näidanud kollektsioone nii Tallinna, Riia kui Kiievi moenädalatel, loomingut on eksponeeritud Vogue Italia, British Vogue’i, Glamouri külgedel. Rahvusvaheliselt on jõudnud kahe väga olulise moekonkursi – International Talent Support (ITS) ja International Festival of Fashion and Photography in Hyères – väljavalitute sekka.

Bruno Lillemets: Töötab Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti osakonnas meistrina, loovisikuna on liikunud peamiselt koostööprojektidesse (koos arhitektidega), näiteks Teletorni vormilahendused, Terviseameti uue büroo- ja laborihoone interjööri ning Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kunstikonkursi võidutööd.

Risto Kübar: Pärast lavakunstikooli lõpetamist töötas kuus aastat Teater NO99s, seejärel Mün­cher Kammerspieles ja hooajal 2015–2016 oli NTGenti koosseisuline. Filmitöödest on tähtsaim peaosatäitmine Rainer Sarneti „Idioodis“.

Piret Hirv: Ehtekunstirühmituse Õhuloss liige. Näitusetegevus nii Eestis kui väljaspool, osales möödunud aasta veebruaris näituse „Estonishing“ raames Schmuckil Münchenis.

Elisabeth Salmin: Tema viimane animafilm „Seinameistrid“ valmis Eesti filmi andmebaasi andmetel aastal 2007.

Indrek Sirkel 

Indrek Sirkel: Kirjastuse Lugemik ja samanimelise raamatupoe eestvedaja koos Anu Vahtraga. Kirjastab ja kujundab kunstiraamatuid.

2007

Robert Annus: Oli lavaka lõpetamise järel (2008) pikka aega Vanemuise teatri kandev jõud. Nüüd tagasi sünnilinnas ja Draamateatris. Annust võis mitu aastat vaadata Kanal 2 seriaalis „Viimane võmm“ keskses raskemeelse politseiuurija rollis. Nüüd tegev selle jätkus „Siberi võmm“.

Birgit Demidova: On töötanud näiteks mängufilmide „Risttuules“ (platsi administraator), „Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus“ (eriefektid) ja lühifilmi „Elo“ (stsenaariumi konsultant) juures.

Jakob Juhkam

Jakob Juhkam: Töötab helimeistrina Teatris NO99. Tema viimane kauamängiv „hh“ oli Areeni aasta albumi tabeli kohaselt paremuselt 13. eelmise aasta plaat. Aastal 2015 kirjutas koos Vaiko Eplikuga muusika NO99 lavastusele „Savisaar“.

Liis Viira (varem Liis Jürgens): On kasutanud ka pseudonüümi Liz Wirestring. Koos Margo Kõlari ning paljude aastal 2015 (see oli muusika-aasta) sündinud lastega kirjutas „Beebisümfoonia“. Aastal 2012 pälvis Eesti muusika päevade heliloojapreemia. Lisaks on tema teoseid esitatud festivalidel Arena (Riias), NYYD, Eesti Muusikaakadeemia sügisfestival. Harfimängija ja pianistina on oma teoseid ka ise ette kandnud.

Raul Kalvo: Töötas mõnda aega Singapuris tehnoloogia- ja disainiülikoolis, tegi nii seal kui teeb ka praegu koostööd üliandeka Andres Sevtšukiga. Tegeleb ikka mudeldamise ja teiste tavainimestele ülikeerukana tunduvate asjadega ning omab firmat Inphysica technology. Koos sisearhitektist elukaaslase Helen Ojaga on teinud Kumu näitusekujundusi.

Laura Kvelstein: On üks tantsiva trupi mıllımeter performance group asutajaliikmetest.

Diana Leesalu

Diana Leesalu: Pärast EMTA lavakooli lõpetamist 2012 on ta pidevalt olnud lavastaja ja dramaturg korraga kahes teatris. Kuid kuna Tallinna Linnateater ja Kinoteater on omavahel lähisugulased, saab töödega hakkama samal toolil istudes. Viimases lavastuses „Once Upon a Time...“ lahkab terava satiiriga väärnähtusi ja puudujääke Eesti filmiringkondades.

Neoandertals: Bändi trummar Sandra Vungi on tunnustatud taimetoiduspetsialist – kirjutanud kolm taimetoiduraamatut, peab blogi taimetoit.ee. Bändi bassist Rain Pohlak valmistab koos Roland Seeriga (samuti kunagine Neoandertalsi liige) arvutimänge, viimane neist on „Civil War: Battle of Petersburg“.

Neoandertals

Kärt Ojavee: Tänaseks doktorikraadiga tekstiilidisainer, kes on EKA sisearhitektuuri osakonnas teadur. Ta on kuulsaks saanud tänu oma taiplikele ja eksperimentaalsetele tekstiilidele. 2014 oli üks Köler Prize’i nominente.

Kertu Tuberg: Tegutseb ehtekunstistuudios Gram, mille kuus kunstnikku osalevad rahvusvahelistel näitustel ja konkurssidel ja teevad ka individuaalseid tellimustöid.

2008

Maarja Mitt: On juba aastaid olnud kõigile nähtav ETV ekraanil „Õnne 13“ Saarana, kelle meessuhete labürindile ei näi lõppu tulevat. Pärast lavaka lõpetamist töötas mitu aastat kodulinna Vanemuises. Pärast magistriõppe lõpetamist 2014 lavakunsti pedagoogina tegutsebki peamiselt sellel alal, kaldudes seega ikka rohkem rambivalgusest lavataguseks niiditõmbajaks.

Maarja Mitt

Mare Sabolotny: Marest sai möödunud kevadel diplomeeritud jurist, kirjandusega tegeleb aga endiselt, jäädes truuks romaanižanrile („Peaaegu inimene“ (2011), „Mida silm ei seleta“ (2015)). Ainult et noorsookirjanikust on saanud täiskasvanutekirjanik. Lööb kirjanduselus kaasa ka organisatoorselt, aidates näiteks korraldada Tartu NAKi esinemisprogrammi koolides.

Risto Tali: Töötab EKAs ehte- ja sepakunsti osakonnas töökodade juhatajana. Metallikunstnikuna on tandemis koos Rait Siskaga. Mõlemad kunstnikud koos fotograaf Temuri Hvingija ja tegevuskunstnik Erik Alalooga olid viimasel Tallinn Music Weekil esindatud ühisnäitusega „M_M_M_M“.

Sven Začek: On kogunud hulgaliselt võite kodumaistelt ja rahvusvahelistelt fotokonkurssidelt. Välja andnud kaks mahukat aerofotoalbumit „Pääsukese Eestimaa“ ja „Pääsukese Eestimaa 2“. Ainuke eestlane, kes osales maailma suurimas fotoprojektis Wild Wonders of Europe, ja esimene eestlane, kelle oma tööna valminud pildiseeria ilmus National Geographicu rahvusvahelises numbris.

Smõuk: Bändil on ilmunud kaks plaati – „Tere tulemast koju“ (2009) ja „Mõlk“ (2015). Viimasega kandideeris Smõuk Eesti muusikaauhindadel aasta parima metal-plaadi kategoorias. Areeni aasta albumite tabelis hääletati „Mõlk“ paremuselt 19. plaadiks.

Ken Oja: Ken pildistas muide „Areeni tulevikutähed 2016“ fotoseeria. Hetkel tegutseb loov­juhina disainiagentuuris Velvet. Elas vahepeal Austraalias, kus pildistas seltskonnaüritusi. Koos Anne Vetikuga on vedanud moe- ja elustiiliajakirja Slacker.

Chungin

Chungin: Avaldas eelmisel aastal oma esimese sooloalbumi „Lahtise Peaga Ahvinäoga Poiss“. On korraldanud kultuurifestivale ning tegutsenud terves reas ansamblites, millest kõige tähtsamad on St Cheatersburg, Chungin & Strap-On Faggots ja Maikameikers.

Maria Lee Liivak: Lõpetas aastal 2008 lavaka dramaturgi erialal. Viimane luulekogu „Stereomeetria“ ilmus aastal 2012. Dramaturgina on viimane tähtsaim töö Priit Võigemasti ja Henrik Kalmeti lavastatud „Sugu: N“.

Jelena Girlin ja Mari-Liis Bassovskaja: Töötavad endiselt nukufilmitandemina. Viimane film „Papa“ linastus aastal 2014. 2017 peaks valmis saama uus teos „Armastusest“.

Kevin Villem ja Kaarel Künnap: Tudengipõlve kombel enam koos arhitektuuriprojekte ei tee. Villem tegutseb küll endiselt arhitektina ning tal on ka disainifirma Nurk. Künnap on endale nime teinud pigem luuletajana, kuid jätkab ka arhitektina, olles seotud arhitektuuribürooga Mudel, kus on pälvitud näiteks Peatänava võistlusel ostupreemia ning Annelinna avaliku ja tegevusruumi visioonikonkursil esikoht.

Taikonaut: Tootedisaini kompanii Taikonaut tegijad on küll endiselt mõttekaaslased, ent Veiko Liis teeb vineermööblit ja muud sellist oma uue brändi Jovvut alt Berliinis ja Kristiina Tuubel disainib Eestis.

Iryna Vidanava: Endine opositsiooniline ajakirjanik Valgevenes juhib nüüd trendiväljaannet City Dog. www.citydog.by.

Rait Sagor

Rait Sagor: Juunioride tasemel maailma kõvim jõutõstja Rait Sagor on olnud väga korralik tegija ka täiskasvanuna. Eesti tipp päris kindlasti. Noormees elab teist aastat Austraalias ja teenib raha teedeinsenerina. Spordiga tegeleb maailma kuklapoolel vaid kergelt n-ö toonuse hoidmiseks.

2009

Mikk Pärnits: Kirjanik, nihilist.fm’i aktiivne kaas­autor, avaldanud mitu raamatut, parim neist „Kaotaja“ (2015) .

Mikk Pärnits

Tume: Salvestab nüüd elektromuusikat artistinime Darkside all, tema muusikat on välja andnud vilgas kassetifirma Trash Can Dance.

VJ Propaganda (Iti Malken ja Emer Värk): Iti on pidanud vintage-poodi ja tegutseb PRis, tuntud videokunstnik Emer Värk on ekspeaminister Taavi Rõivase elukaaslase Luisa Värgi vend, kui te seda veel ei teadnud!

Elo Soode: Elo on „concept artist“, kelle nimi on selliste filmide tiitrites, kus mängivad Colin Firth, Jude Law ja Nicole Kidman („Geenius“, 2016) või Meryl Streep ja Hugh Grant („Florence Foster Jenkins“, 2016)… Vau!

Jaanika Terasmaa: Moeasjaajaja Jaanika Terasmaast on, ohhoo, tänaseks saanud Maxima keti turundusdirektor.

Liina Viira: Moelooja Liina Viira loodud täisvillased karupüksid „Oranž“ on külmal ajal tüdruku parimad soojendajad. Aga… kas meestele ka mingeid soojendajaid on?

Sandra Üksküla (nüüd Uusberg)

Sandra Üksküla: Näitleja Sandra Üksküla nimi on nüüd Sandra Uusberg ja koos abikaasa Ukuga on neil kaks toredat põnni – poiss ja tüdruk.

Ingel Undusk: Kirjanik Ingel Undusk on jätkuvalt luulelemb.

Margit Keerdo: Töötab stsenaristi ja toimetajana ning õpetab BFMis stsenaristikat, toimetamist ja dramaturgia aluseid.

Kristjan Holm: Animatsioonikunstnik Kristjan Holm on võitnud animatsiooniauhindu Ungarist, Saksamaalt, Poolast, Slovakkiast, Tšehhist jm. Tema viimane film kannab pealkirja „Täismaja“ (2016).

Kristjan Holm

Kadri Tamre: Arhitekt Kadri Tamre töötab Bielis, Šveitsis arhitektuuribüroos bauzeit-architekten.

2010

Ottomar Ladva: Maletaja Ottomar Ladva täitis möödunud suvel kolmandat korda rahvusvahelise suurmeistri normi.

Mihkel Poll: Pianist Mihkel Poll on 2013. aasta Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia laureaat.

Nirti: Nirti ehk Triin Loide loomingut võib leida Värskest Rõhust.

Deniss Boroditš

Deniss Boroditš: Poliitik Deniss Boroditš vahetas Keskerakonna Reformierakonna vastu.

Anni Jürgenson: Moeblogijast ja modellist Anni Jürgensonist ei ole veel saanud Vogue’i peatoimetajat, nagu ta unistas, aga tema poolt sulgedest valmistatud ehteid võib küll näha Vogue’i esikaantel.

Aliina Astrova: Kunstikriitik ja muusik, kes esineb ka nimede Lolina ja Inga Copeland all. Astrova on ka Temnikova & Kasela galeriis kuraator.

Mats Volberg: Mats kaitses Yorki ülikoolis 2015. aastal doktorikraadi teemal „Kaasaegse liberalismi alused ja olemus“. Vajalik info ajal, mil keskealised valged mehed maailmas võimu haaravad.

Nevesis

Nevesis: Aastal 2012 ilmus rokkaritel omanimeline album, uue albumi esimene singel „Rock 53“ ilmus möödunud aasta märtsis.

Siim Kera: Siim Kera kirjutas 2013. aastal Tartu ülikoolis bakalaureusetöö teemal „Jalgpalli­fänni identiteedi loomine Jalgpall­iklubi Tartu Tammeka fännide näitel“. Teeb saadet „Eesti TOP 7“.

Marit Ilison: Marit Ilison on oma tekkidest loodud moega teinud võimsa tähelennu maailma moetaevas. Areeni kaanestaar 2014.

Dmitri Gerasimov: Dmitri on moefotograaf, kes töötab oma nimekatele klientidele väga palju ka Eestist väljas, näiteks Moskvas. Mitte segi ajada Dmitri Gerassimoviga (1465–1535), kes oli Novgorodist pärit diplomaat ja tõlkija.

Robert Randma: Endine noorkirjanik on nüüd Euroopa transpersonaalse assotsiatsiooni sertifitseeritud terapeut, kes peab oma töö puhul olulisimaks kliendiga sügavat kohtumist ja empatiseerumist ja selle pinnalt teiste perspektiivide ja suurema avatuse või lahenduse poole liikumist. Nu vott!

Meelis Ojasild aka Enn Tiidumaa: House’i-mees ja kõrghariduse kriitik: „Eesti ülikool – õiguslik, mitte avalik“.

Ulla Kattai: Ulla Kattai ja Kadi Metsmaa võitsid 2015/2016. aasta EBSi üliõpilastööde konkursi magistritööga „Eesti Y-põlvkonna naisjuhtide emadusbarjäär ja selle leevendamisvõimalused“.

Siim Nurklik: Kirjamees Siim Nurklik pälvis 2016 Underground Dance Awardsil aasta intellektuaali tiitli. Areeni kaanestaar 2016.

Kadri Voorand

Kadri Voorand: Laulja Kadri Voorand vaimustas kõiki 2016. aasta vabariigi aastapäeva kontserdil. Areeni kaanestaar 2016.

2011

Maria Kallaste

Maria Kallaste: Vabakutseline ooperilaulja, tegutseb ka filminduses.

Andres Uibomäe: Disainer ja tsikliehitaja Uibomäe on toonud turule Eestis valmistatud luksusmootorratta Renard GT ja leiab 60 000eurosele tsiklile ka ostjaid.

Aljona Suržikova

Aljona Suržikova: Filmirežissöör ja stsenarist, kes tegeleb nn vene teemaga. Aga vene punkbändi Pussy Riot Eestisse kutsumine talle ei meeldinud!

Grete ja Grit Šadeiko: Grete õpib ja spordib USAs ja semmib ameerika jalgpalluri Robert Griffin III-ga; Grit ei saanud Rio olümpiamängudel pärast seitsmevõistluse avaalal saadud vigastust edasi võistelda. Aga ta on tihti samal pildil jooksja Rasmus Mägiga.

Johanna Nurm: Moekunstnik Johanna Nurm pakub ajatut ja kõrgtehnoloogilist moodi oma kaubamärgi JONURM all.

Johanna Nurm

Mart-Matteus Kampus: Kirjanik Kampus teeb Soundcloudis podcast’i „Üks ühele“, mis „keskendub eelkõige ambitsioonidele ja enesekahtlustele“.

Taago Tubin: Võroke, Ugala teatri lavastaja, kõva töömees.

Madis Kübar: Poliitik Madis Kübar on Tallinna Linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees.

Kristjan Hiiemaa: Äritarkvarafirma Erply juht ja omanik. ­Erply kliendid on näiteks Elizabeth Arden, Sony, Disney...

Ekspress: Kristi Kongi värvimuusika

Kristi Kongi: Maalikunstnik, kes pälvis 2013 Sadolini kunstiauhinna ja oli 2016 Köler Prize’i nominent.

Kali Briis: On kujunenud üheks noorsoo lemmikartistiks pop-funk’i vallas. Kokku neli albumit, viimane neist („Let’s Play Love) ilmus Kali Briis Bandi nime all 2016.

Hypnobooster: Viimased aastad on kirjutanud muusikat filmidele ja teatritele. Filmidest ennekõike Tammiksaare-Kilmi dokumentaal „­Jeesus elab Siberis“ ja Tartu tänavakunstnikke vaatlev „Lõuendilinn“. Teatritöödest on viimane suurim pauk noorima Toompere lavastus „Väljaheitmine ehk ühe õuna kroonika“ Draamateatris – kolm vaatust, kolm tundi elavat muusikat. Alustab uue plaadi kirjutamisega.

Riina Varol: Fotograaf Riina Varol tõi 2016. aastal rahva ette sürrealistlikku isikunäituse „Karvane kaemus“, mis viib vaataja juustesse peitunud alateadvuse müstilisse maailma.

Argo Vals: Muusik Argo Vals armastab öist aega, sest päevasel ajal tema loovmõtlemine ei toimi. Detsembris andis rea soolokontserte.

Liisa Kams: Luuletaja Liisa Kams on nüüd Tartu ülikoolis arstiteaduse tudeng.

2012

Klaudia Tiitsmaa: Ugala näitleja Klaudia Tiitsmaa mängis Triin Ruumeti filmis „Päevad, mis ajasid segadusse“ Mariat.

Robi Jõeleht: Graafiline disainer Robi Jõeleht sai 2015. aastal Energia Avastuskeskuse eest (autorite kollektiivis) arhitektuuri aastaauhinna parima ajaloolise interjööri eest.

Maria Arusoo: Maria Arusoo on alates 2013. aastast Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse direktor, 2016 sügisel kureeris ta Kanuti Gildi SAALis etenduskunstide festivali NU Performance Festival. Areeni kaanestaar 2016.

Vallo Toomla

Vallo Toomla: Vallo Toomla on 2016. aasta sügisel esilinastunud mängufilmi „Teesklejad“ režissöör, see on tema täispika filmi debüüt.

Sven Sosnitski: Helilooja ja helirežissöör Sven Sosnitski on merekultuuriaasta 2016 tunnusmuusika ja helipildi looja.

Nikita Ulitin: Kokk Nikita Ulitin tegutseb catering’i-firmas Senses, mille moto on „Tehke seda, mis teeb teid õnnelikuks!“.

Elisabeth Aare: Stilist Elisabeth Aare on praegu BoxingYoga treener Berliinis. Lisaks füüsisele pidi see ala mõjuma hästi ka vaimsele tervisele.

Andreas Kask (Kazk): Veab koos sõpradega pealinna parimat klubi Lekker. Tema house’i on vinüülidele trükkinud plaadifirmad X-Kalay ja Legendary Sound Research.

Hardi Meybaum

Hardi Meybaum: Startup’i-mees Hardi Meybaum teenis 2015. aastal GrabCADi müügiga 100 miljonit dollarit.

Liisa Põime: Sisearhitekt Liisa Põime võib rahuldustundega vaadata Eesti Vabariigi saatkonna hoonet Pekingis, mille arhitekt ta koos oma isa Andrese ja Lauri Vaimeliga on.

Alexey Mattal: Muusik Alexey „Sonic“ Mattalist uudiseid pole, tema metal-bändi Ceremonial Perfection koduleht on tardunud 2011. aastasse.

Margus Niitsoo: Kõige nooremana Eestis doktorikraadi kaitsnud Niitsoo vahetas arvutiteadlase karjääri erasektori vastu ja teatas, et eesti teaduskeele iga hinna eest elus hoidmine on omaette hoopis takistuseks teadus- ja õppetöö edenemisele.

Kaur Riismaa: Luuletaja Kaur Riismaa astus hiljuti Vaba Lavale koos Jürgen Rooste ja Ivar Sillaga tükis „Sugu: M“.

Maria Ader

Maria Ader: Maria Ader oli viimati kunstipubliku ees 2016. aasta sügisel, kui galeriis Vaal oli avatud tema isikunäitus „Love And Life Interested Me So“.

Kadri Noormets: Etenduskunstnik Kadri Noormets (kasutab esinejanime kadrinoormets) lavastas 2015. aastal koos hispaanlase Diego Agullóga tüki pealkirjaga „formlessly yours“, mis etendus Kanuti Gildi SAALis ja mis küsis, kuidas muuta nähtamatu nähtavaks.

2013

Paul Kuimet: Kunstnik Paul Kuimet esines 2016. aastal EKKMis isikunäitusega „Perpendikulaarne“, kus esitles muuseas fotoseeriat rahandusministeeriumi lammutusjärgus hoonest. Hea meenutada ajal, kui uus on vana minema pühkinud!

Hans-Otto Ojaste: Koos Urmas Lüüsiga teevad nad moodsat ehtekunsti nime all Urmas-Ott ja kasutavad ehtematerjaliks muuseas metssealuud.

Kristina Viin: Kas te tunnete mõnd hullunud Tartu naist? Kunstnik ja luuletaja Kristina Viin on üks neist. Näitusel „Hullunud Tartu naised“ esines ta möödunud sügisel koos Kärt Rebase, Kairo ja Gudrun Vungiga.

Artti Aigro: Arti Aigro õpib Audenteses ja kuulub suusahüpetes Eesti rahvusmeeskonda.

Anu-Laura Tuttelberg: Animaator Anu-Laura Tuttelberg on üks neist, kes kaasa löönud tänavu kinodesse jõudva Kaspar Jancise seiklusliku nukufilmi „Morten lollide laeval“ juures. Samuti töötab oma uue nukufilmi „Talv vihmametsas“ kallal.

Helena Pruuli

Helena Pruuli: Teater NO99 näitleja Helena Pruuli viimast rolli Veiko Õunpuu etenduses „Ema Courage“ nimetas teatrikriitik Meelis Oidsalu eesti teatri viimase kümnendi üheks vägevamaks näitlejasoorituseks.

Erik Põllumaa: „Risttuules“ (2014). „Roukli“ (2015). „Teesklejad“ (2016). Kõigi nende filmide operaator on Erik Põllumaa.

Jaan Aru: Doktorikraadiga teadvuseuurijal Jaan Arul on hetkel käimas kaks projekti: „Resilientsuse allikad: erinevate toimetulekuviiside kujunemise neurobioloogilised, kognitiivsed ja afektiivsed eeldused ja mehhanismid (1.01.2014−31.12.2019)“ Tartu Ülikooli psühholoogia instituudis ja „Mälutekke sünaptiliste protsesside uurimine biofüüsikalise mudeldamise ja kõrgetasemelise masinõppe abil (1.01.2014−31.12.2016)“ Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudis.

Tuul Sepp: Doktorikraadiga loomaökoloog Tuul Sepp on järeldoktorantuuris Arizona ülikoolis USAs ja kirjutab nii suhkrust, evolutsioonist kui albatrossidest kultuurilehes Sirp.

Kristjan Maruste: Idufirma CoModule kaasasutaja ning juht Kristjan Maruste valiti 2016. aastal ajakirja Forbes poolt 30 säravaima Euroopa noore hulka tööstuse kategoorias. CoModule keskendub kommunikatsiooniplatvormi arendamisele, mis võimaldab koguda andmeid kergelektrisõidukite käitumise kohta ja neid analüüsida, parandades seeläbi sõiduki sooritusvõimet.

Robert Laursoo: Veebikülg robert.planet.ee teab, et endine netiraadiomees Robert Laursoo on sõbralik inimene, Magister Scientiae farmaatsias ja et tal on üle nelja aasta kogemust farmamarketingis.

Mari-Liis Rebane

Mari-Liis Rebane: Andis 2016 artistinime Vul Vulpes alt välja suurepärase techno-plaadi „Fusion of Horizons“. Hetkel on ka aktiivne Mari-Liisi ja Joonatan Allandi duo Several Symptoms. Ning kuni 15. jaanuarini on Kunstihoone galeriis üleval heliinstallatsioonide näitus „Taimer“, valminud koos Kaarel Kurismaa, Raul Kelleri ning Karl Saksiga.

Stella Kalkun: Stella Kalkun, kes üliõpilaspõlves proovis kätt autodisainiga, on jõudnud mööblidisainini ning on praegu tegev kodumaises disainiagentuuris Vulkaan.

Tuuli Trei: Tuuli Trei on magistrikraadiga disainer ja sisearhitekt, keda purjetamislembus ja soov disainida paremaid veesõidukeid on viinud vabatahtliku merepääste ja väikelaevaehitusõppeni. Sisearhitektina kaasa löönud nii Narva äriinkubaatori, Mustamäe polikliiniku kui Pärnus asuva Hedon SPA juures.

Liina-Mai Püüa

Liina-Mai Püüa: Liina-Mai Püüa töötab Eesti päritolu virtuaalse proovikabiini arendamisega tegelevas ettevõttes Fits.me, mis kuulub Jaapani jae- ja hulgimüügikontserni Rakuten.

2014

Tommy Cash: Andnud välja küll vaid ühe albumi, kuid on lisaks kodumaale silmapaistvalt edukas Venemaal, kus esineb suurtel reividel täismajadele, ning eelmise aasta novembris tegi 15kontserdilise Euroopa turnee, mis ulatus Rotterdamist ja Londonist Pariisi ja Tel Avivini. 2017 ootab ees esinemine Sonari festivalil Barcelonas.

Tommy Cash

Karl Johann Luht: Karl Johann Luht õpib USAs Louisiana ülikoolis ja jätkab tipptasemel ujumisega.

Sandra Veinla: Sandra saab oma CVsse kirjutada tööandjatena nii Sotheby’s Institute of Arti, Courtauldi galerii kui ka nimeka Gagosiani galerii.

Merilin Talumaa: Kunstiajaloolane Merilin Talumaa töötab Temnikova & Kasela galeriis.

Anna Laarits: Kuraator Anna Laaritsa üks viimaseid projekte oli rahvusvaheline näitus „Aegvõte“ Tallinna Kunstihoones (2015).

Mihkel Lees: Reformierakonna tulevikutegijaks pürginud Leesi tabas 2014. aasta lõpus tagasilöök – Tartu linnavalitsuse jõulupeolt naastes peatas teda politseipatrull, kes pani noorpoliitiku puhuma ja leidis jääknähud. Lees palus oma tegevuse pärast vabandust, kuid ei haridusministri nõuniku ega linnavolikogu liikme kohalt tagasi ei astunud. Jätkab aktiivselt tööd Tartu linnavalitsuses.

Sveta Grigorjeva: Luuletaja ja koreograaf Sveta Grigorjeva on koos elukaaslase Jürgen Roostega käesoleval ja ka tuleval, 2017/18 hooajal majaresidendid Sõltumatu Tantsu Laval Tallinnas. „Tants on relv, mõtlemis- ja elamisviis.“

Liis Loorits ja Henri Raska: Teadlased asutasid uue firma WellBiome, mis tegeleb väljaheites olevate soolestikubakterite DNA analüüsi põhjal tervislikuks toitumiseks soovituste andmisega. Hetkel ootab firma teaduse ja tehnika arenemist, teadlased on naasnud palgatööle.

Katariina Tamm

Katariina Tamm: Katariina Tamm astus koos Piret Krummiga üles ühes viimaste aastate populaarseimas stand-up-lavastuses „Võidab see, kellel on kõige hullem mees“. Õpib Londonis näitlemist.

Sander Pukk: Lavastaja Sander Pukk tõi möödunud aasta detsembris NUKU teatris lavale etenduse „Mustkunstniku elevant“, mis oli esimene lavastus teatri uhiuues saalis.

Sander Tamm: Dirigent Sander Tamm, kelle käe all laulis mõne aasta eest Virumaa Poistekoor, töötab nüüd Hiinas Hangzhous erakoolis, juhib kooli muusikaosakonda ja koori The Voices of Hangzhou.

Laura Helen Luht: Jalgrattur Laura Helen Luht võitis Eesti meistrivõistlustel naisjuunioride seas maanteel grupisõidu ja trekil 500 m paigaltstardist.

Anna Hints: 2015. aasta lõpus oli Hints koos emaga Tais budistlikus kloostris, sellest kogemusest sünnib film „Emaga kloostris“, mis jõuab kinodesse 2017. aasta sügisel ühe peatükina täispikast dokumentaalfilmist „Juured“. Märtsis 2017 valmib ka ­Anna lühifilm „Jää“. Lisaks laulab ta nais­trios ­Eeter koos Ann Reimanni ja Marja-Liisa Platsiga.

Egert Rohtla: Ootame endiselt pikisilmi Rohtla romaani „Rovin Vox“ (2013) järgesid.

Dmitri Domoskanov: Plastiliinianimatsiooni tegija Dmitri Domoskanov pälvis 2016. aasta augustis kiituskirja Rumeenias Suceavas lõppenud 78. rahvusvahelisel UNICA festivalil filmi „Algus“ eest.

2015

Liina Pääsuke: Kunstnik Liina Pääsuke kureeris koos Pille-Riin Jaigiga 2016 novembris EKA galeriis näitust „Siin me oleme! #fomo“, näituse afterparty’l kaverdati saksa šlaagreid.

Kelly Turk: Luuletaja Kelly Turk õpib TLÜs magistriõppes ajalugu, tema uusi luuletusi saab lugeda Värske Rõhu talvenumbris.

Mihkel Manglus: Mihkel Manglus on Tartu V ­Spaahotelli peakokk.

Kadri Laas: Kunstiteadlane ja jurist Kadri Laas on Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse projektijuht, samuti on ta Fotokuu kunstibiennaali tegevjuht.

Alina Orav: Maalikunstnik Alina Orav on vahepeal jõudnud olla 3D-maalipraktikal Amsterdamis, õppida Emily Carr University of Art and Designis Vancouveris ja maalida Taanis Brande linnas asfaldile nelja vaate maali suuruses 10 x 7 meetrit. Märtsis avab ta isikunäituse Draakoni galeriis Tallinnas.

Gustav Kalm: Püüab doktorikraadi antropoloogias Columbia ülikoolis USAs ja kirjutab raamatut oma magistritööst, mille teemaks oli paberimajanduse esteetika advokaadibüroodes.

Marten Esko: Kunstiteadlane ja kuraator Marten Esko juhib alates 2015. aastast Tallinnas Põhja puiesteel asuvat Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi.

Eeva Mägi: Vandeadvokaat Eeva Mägi kirjutas möödunud aasta septembris Eesti Päevalehes, et truudusetu abikaasa sõnumite lugemine võib halvemal juhul kaasa tuua kriminaalkaristuse. Jätke meelde!

Taavi Madiberk

Taavi Madiberk: Superkondensaatorite ettevõtte Skeleton Technologies asutaja Taavi Madiberk valiti 2016 ajakirja Forbes poolt 30 säravaima Euroopa noore hulka teaduse ja tervishoiu vallas.

Oliver Mazurtshak: Oliver Mazurtshak on „Eesti laul 2017“ poolfinaali jõudnud Uku Suviste loo „Supernatural“ kaasautor ja produtsent.

Maria Sidorenko: Maria Sidorenko on väga tegus ja menukas disainer, kelle keraamilisi ehteid ja nõusid müüakse disainipoodides ja veebikaupluse Upstairs kaudu.

Sander Õigus: Koomik Sander Õigus on endiselt „enneolematult humoorikas at Comedy Estonia“.

Endamisi Salamisi: Tegus nii DJna kui produtsendina. On välja andnud EP Moskva leibeli Isaiah Tapes alt ja ühise kasseti artistiga Luurel Varas Tallinna väikefirma Trash Can Dance alt.

Threes and Will: Müra ja eksperimentaalse muusika artistil ilmus möödunud suvel kassett „Teemanttee“, mille andis välja võimas plaadifirma New Yorgis – Ba Da Bing, kes on välja andnud selliseid artiste nagu Galaxie 500, Beirut, Talk Talk, The Dead C, Sharon Van Etten jne.

Eero Mander: Kui aastal 2015 oli Eero Mandri veetav Pühaste pruulikoda veel mustlas­pruuli­koda, siis 2016 said valmis ja töösse Pühaste päris enda õllekeetmise ja -villimise ruumid. Õllede valik on Pühastel juba päris lai ning saadaval on nende kraam ka igas normaalsemas toidupoes.

Kiina Vargo: Mängib kitarri ­Eesti kõige kõvemas stoner-rock-bändis Nevesis.

Jaanika Arum

Jaanika Arum: Näitleja Jaanika Arum jäi 2016 kõigile meelde filmides „Päevad, mis ajasid segadusse“ ja „Polaarpoiss“. Nõuame lisa!

Kristian Kullamäe: Kristian Kullamäe hoiab korvpallihuvilisi jätkuvalt põnevil. Suvel tegi paljulubavaid sooritusi kuni 18aastaste EMil, 2016 sügisest mängib Saksamaal ja sel nädalal püüab esikohta Tallinnas rahvusvahelisel noorteturniiril.

Kristian Kullamäe

Marie Simone ja Hugo Sebastian Raudam: Õde-venda leiutajad on endiselt tublid, neljandas klassis käiv Hugo jälgis viimati suure huviga USA presidendivalimisi.

2016

Joanna Kalm: Tantsukunstnik Joanna tegutseb Tallinnas Sõltumatu Tantsu Laval.

Grisli Soppe-Kahar ja Danel Kahar: On endiselt koos elus ja maalikunstis, Danel avab jaanuari lõpus esimese isikunäituse Draakoni galeriis, märtsis avavad kunstnikud ühisnäituse Tartu Kunstimaja suures saalis.

Sofia Hallik: Sofia Hallik ­disainib ehteid kaubamärgi SOMA jewellery all.

Kristel Jänes: Pesudisaineri Kristel Jänese looming kaubamärgi Crystal Rabbit all on endiselt ahvatlev.

Kristel Jänes

Marian Eespäev: Elab Ibizal, õmbleb riideid ja maalib, müüb oma loomingut Ibiza butiikides ja plaanib kolida New Yorki.

Rea Lest: Teater NO99 näitleja Rea Lest mängib üht peaosa Andrus Kivirähki „Rehepapi“ kauaoodatud ekraniseeringus „November“, mis esilinastub 3. veebruaril.

Mikk Mihkel Vaabel: Mikk Mihkel jõuab kevadel akadeemilise karjääri esimese verstaposti ehk bakalaureusekraadini. Muul ajal korraldab ta endiselt võrgupidusid ja teeb teadusteatrit – viimasest kasvas välja „tossavaid jooke“ valmistav idufirma Mulli (mulli.ee).

Ralf Aron: Ralf Aron tuli F3 Euroopa meistrivõistlustel seitsmendaks (üks sõiduvõit), jätkab samas sarjas ka tänavu.

Ralf Aron

Helen Takkin: Režissöör Helen Takkin teeb reklaame nii Eestis kui välismaal, hiljuti töötas ta näiteks Beirutis Lähis-Ida turule mõeldud reklaami kallal. Sel suvel hakkab Helen tegema üht teleseriaali, mille kohta kahjuks hetkel rohkemat öelda ei saa.

Rauno Sappinen: Sappinenile Eesti meistritiitli toonud hooaja järel tabasid tema koduklubi FC Florat raskused ja seni ülivõrretes kiidetud mängija esitus sai samuti kriitikat. Sellest hoolimata lõi ta mullu veel rohkem väravaid, kinnistas enda koha rahvuskoondises ja asus sel talvel aktiivselt välisklubi otsima.

Marian Võsumets: Endine tudeng.tv vedaja Marian Võsumets töötab saatejuhi ja produtsendina Postimehes.

Mick Pedaja: Tuli looga „Seis“ konkursil „Eesti laul 2016“ neljandaks. Ja hilissügisel ilmunud esimene täispikk album „Hingake/Breathe“ sai kõrgelt ära märgitud nii Areeni kui kultuur.err.ee aasta parimate plaatide tabelis.

 Eliann ja Nathan Tulve

Eliann ja Nathan Tulve: Elianni ansambli Holy Motors esimest albumit veel ootame. Nathan on koos vend Jakobiga olnud aastal 2016 üsna aktiivne DJ, ühtlasi valmistanud üksjagu muusikat omapäi ning produtseerinud biite möödunud aasta parimale Eesti hiphop-plaadile Sani Hani „Solaris“.

Johannes Laas: Kitarrist Johannes Laas alustas sügisel õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.