Ajapikku arusaamatus kadus, põnevus jäi alles ja oma esimese kollektsiooniga tuli Liina-Mai ERKI Moeshow’le aastal 2009. Hullumeelsed kosmosekombinesoonid pakatasid nooruslikust entusiasmist ning ühtlasi kontseptuaalsest ja vormilisest küpsusest. Juba esimese avaliku etteastega sööstis Liina-Mai kohaliku väikese moeskeene huviorbiidile. Järgnevad kollektsioonid kinnitasid, et talenti ja viitsimist jagub tal moetandril tegutsemiseks pikemaks ajaks. Samamoodi arvati Adidase kontsernis, sest praegu on noor Eesti disainer praktikal Saksamaal, üle maailma spordi- ja vaba aja rõivaid müüva megabrändi Frankfurdi büroos. Pikemas perspektiivis ei oska Liina-Mai veel öelda, kas ta eelistaks jääda mõne kergtööstuse hiiglase kaitsva tiiva alla või katsetada oma brändi loomisega. “Mõlemad tunduvad sümpaatsed. Suurbrändi juures töötamine annab turvalisust ja kindlust, aga pikapeale võib muutuda väga nüriks. Oma bränd oleks keerulisem, kulukam, aga kindlasti pakuks palju suuremat rahuldust.”

Iga Liina-Mai kollektsioon on olnud täiesti omamoodi, kui ei teaks, siis võiks arvata, et tegemist on eri kunstnike loominguga, kes küll kõik peavad ühepalju lugu nii elegantsest joonest kui kvaliteetsest teostusest. Kui esimest korda oma loomingut näidates pakkus Püüa konstruktivismi, aeroobikat ja pioneerlikku edevust, siis tema viimane Tallinn Fashion Weekil näidatud, nähtud ning heakskiidu pälvinud kollektsioon esitas summutatud toone, julget mustrite miksimist ja vihjeid Idamaadele. Noor disainer ei plaani niipea ühe stiili juurde jääda: “Pean ausalt tunnistama, et mu käekiri on nii palju muutunud ja on muutumas veelgi, sest ma pole veel aru saanud, milline ta lõpuks olema peaks.”Liina-Mai Püüa (22)Tegevusala: mood

Senine tipptegu: Erki Moeshow 2012 peaauhind

Aasta 2013 eesmärk: õppida, ringi vaadata, põnevust tunda

Kollektsioonid: “Sport: see on imelihtne,” “Kleidi reform,” Tallinn Fashion Week 2012Areeni tulevikutäht 2013Jätke, palun, need nimed meelde: Artti Aigro, Jaan Aru, Stella Kalkun, Paul Kuimet, Robert Laursoo, Kristjan Maruste, Hans-Otto Ojaste, Helena Pruuli, Erik Põllumaa, Liina-Mai Püüa, Mari-Liis Rebane, Tuul Sepp, Tuuli Trei, Anu-Laura Tuttelberg, Kristina Viin. Areen usub, et nad täidavad meie tulevikku tihedalt ja sisukalt.