Muusika juurde suunasid Roberti perekonnaliikmed ning kodukandi noored. “Mäletan täpselt, kelle käest sain esimesed Cypress Hilli, Onyxi ja Tricky kassetid.” Loomulikult juhtus kätte ka teist sorti muusikat täis linte. Ühe värvika mälestusena meenutab Robert, kuidas onu talle Onu Bella kasseti kinkis. “Kassetile oli peale kirjutatud, et muusika on üks ilus asi, tore asi või imeline asi… Midagi sellist.” Nagu algajatel DJdel ikka, nii ei olnud ka Robertil alustades isiklikku tehnikat, seega harjutas ta miksimist ja skrätšimist hiphopi-DJ-le parasjagu ebaloomulikus paigas – Tartus Tiigi tänaval asuvas rokiklubis. Kusjuures biidid väljusid kitarri võimendist.

Ülikooli esimesel kursusel õppides juhtis ta sõpradega Sun FMis “Proovisaadet”. “Pool aastat saime seda teha, siis pandi raadio kinni.” Raadio sulgemine ei heidutanud noort raadiofänni, ta jätkas oma blogi tarvis podcast’ide lindistamist, kuid kui ka need unarusse jäid, hakkasid sõbrad-tuttavad nurisema. Tema muusikavalikust tunti puudust. Tänaseks on igal teisel pühapäeval internetiavarustesse paiskuv “Karlova raadio” jõudnud oma 29. saateni.

Roberti sõnul teeb ta saateid suuresti distsipliini pärast. “Eks ma enda jaoks teen seda. Kellele meeldib, see kuulab. Loomulikult ka huvist, kui kaua raadio vastu peab.” Kiirematel nädalatel juhtub, et ta ei jõua muusikat kuulatagi, kuid raadiosaate toimetamiseks tuleb aeg leida.Üldjuhul ikka leiab ka. “Kui ise ei jõua, siis tuleb keegi teine kutsuda saadet tegema.” KRi žanriline suund on hiphop,r’n’b, disco, soul ja nii edasi. Aga eks igal külalissaatejuhil on õigus sellele rivile omapoolseid lisandusi teha.

Robert on raadioilmaga eeskujulikult kursis ning teab, et internet on häid jaamu ja saateid täis. Teda inspireerivad Londonis pesitsevad NTS Radio ja Rinse FM. Niisamuti BBC Radio 1 saatejuhid ja väikestviisi legendid Benji B ja Gilles Peterson ning paljud teised. Need ongi DJd, kes Roberti maitset kujundavad. “Kui ma kuulan raadiot, siis alateadvuses mõtlen, kas Benji B või Gilles mängiks seda oma saates. Selle järgi siis kvalifitseerub, kas on hea või jama.”

“Raadiomaastikul on üsna tihe konkurents. Praegu on mul oma raadiojaam, võin vabalt võtta. Olen ise vastutav toimetaja ja saan teha, mida tahan. Ega piiranguid rohkem polegi peale enda võimete – teen nii hästi, kui oskan.” Samas tõdeb Robert, et kvaliteetsete välismaa saadete kõrvalt jääb tal minimaalselt aega Eesti raadio kuulamiseks. Sellegipoolest jagub tal häid sõnu Raadio 2 tegijatele: ta kiidab Heidy Purga saateid, Alari Orava “Jazzitup’i” ning Kaarel Kose “Linnadžunglit”. Oleks ta võimaluse korral huvitatud oma isiklikust saatest Raadio 2 õhtuses vööndis? Vastus on kiire ja konkreetne: “Loomulikult!”Robert Laursoo (26)Tegevusala: raadio ja farmaatsia

Senine tipptegu: kooli lõpetamine ja rohkem kui aasta saadet

Aasta 2013 eesmärk: säilitada oskus tunda rõõmu asjadest, millega ma tegelen, ja tunda rohkem rõõmu asjadest, millega teised tegelevad

“Karlova Raadio” leiad: http://vinyl.planet.ee/karlova/

www.facebook.com/karlovaraadioAreeni tulevikutäht 2013Jätke, palun, need nimed meelde: Artti Aigro, Jaan Aru, Stella Kalkun, Paul Kuimet, Robert Laursoo, Kristjan Maruste, Hans-Otto Ojaste, Helena Pruuli, Erik Põllumaa, Liina-Mai Püüa, Mari-Liis Rebane, Tuul Sepp, Tuuli Trei, Anu-Laura Tuttelberg, Kristina Viin. Areen usub, et nad täidavad meie tulevikku tihedalt ja sisukalt.