Purjetamine, aga ka paadisõit üldse on meilgi tõusvad – esialgu küll üsna elitaarsed – elustiilid, millele on õnneks tasapisi hakanud tähelepanu pöörama kohalikud ettevõtjad. Trei tahab neid aidata ning pakkuda meie ilmaolude ning inimestega sobivaid kujunduslahendusi.

“Eestlased on oma riiki alati pidanud mereriigiks, kuid ometi on meil erinevalt naabritest vähe levinud matkapurjetamine. Purjetamisega tegeldakse, kuid paljudele tundub see kättesaamatu, kallis ja ohtlik ala, kuigi samas tegeletakse näiteks lohesurfiga,” räägib Tuuli. Võib uskuda, et kodumaised lihtsalt käsitletavad, turvalised ning mõistliku hinnaga rahvapurjekad muudaksid ilmselt ka matkapurjetamise menukamaks.

Kuna tänapäeva paadidisaini, mis on tegelikult üsna spetsiifiline, meil kusagil õpetada ei mõisteta, siis ongi Tuuli kohe-kohe siirdumas Soome, et lihvida oma oskusi ning ammutada ideid ühe tipptegija – Guy Lönngreni käe all. Et viia end probleemistikuga paremini kurssi, on sihikindlalt oma eesmärkide poole liikuv Tuuli teinud ära ka väikelaeva juhiload ja tahab ka pärast magistrantuuri lõppu väikelaevaehitust juurde õppida. Tema kindel plaan on naasta seejärel Saaremaale. Seda mitte ainuüksi patriotismist, vaid ka soovist sealsete tublide laeva- ja paaditootjatega koos uusi tooteid arendada.

Tuuli armastab disaini, sest nii on võimalik tegelda ühe asjaga korraga. Koolitöödest on ta näiteks rahul oma pilvekest meenutava valgustiga, veel meeldib Tuulile teha ise mööblit ja ka õmmelda. “Minu käekiri on hästi lihtne, praktiline. Põhjendamata, ainult huvitava ilme pärast tehtud asjad mulle ei meeldi,” ütleb ta. Ka tema sisearhitektuursed ideed on pigem põhjamaiselt karged ning üsna asjalikud, väärtustades looduslähedust ja ehedust. Tuuli summeerib, et talle ongi tähtis lihtne elamine. “Ma ei taha rikas ja kuulus olla, vaid teha, mis mulle meeldib.” Ja paadidisain on väga suur väljakutse: “Näpud juba sügelevad.”Tuuli Trei (24)Tegevusala: disain ja sisearhitektuur

Senine tipptegu: sisearhitektuuri ja mööblidisaini parima tudengi preemia

Aasta 2013 eesmärk: praktika paadidisaini stuudios ja magistritöö kaitsmine

tuulitrei.tumblr.comAreeni tulevikutäht 2013Jätke, palun, need nimed meelde: Artti Aigro, Jaan Aru, Stella Kalkun, Paul Kuimet, Robert Laursoo, Kristjan Maruste, Hans-Otto Ojaste, Helena Pruuli, Erik Põllumaa, Liina-Mai Püüa, Mari-Liis Rebane, Tuul Sepp, Tuuli Trei, Anu-Laura Tuttelberg, Kristina Viin. Areen usub, et nad täidavad meie tulevikku tihedalt ja sisukalt.