Juminda raadiot saab kuulata sagedusel 89,2 MHz, kuid see levib ainult poolsaarel (ja ka pisut kaugemal, näiteks Loksal, ning isegi Kuusallu olla ära kostnud).

Esimesel nädalal saadab Talvik raadiot eetrisse oma maamajast Tapurlas, järgmine on Virve küla, kus raadiot juhib Tarvi Velström. Esialgu on kokkulepped viie küla tegijatega, kuid Talvik loodab leida kõigist poolsaare kümnest külast tegijad, et suvi saaks kaetud. Talv läbi raadiot vedada vabatahtlikud ei jaksa.

„Kui saadetest rääkida, siis meil on mõttes paar kindlat saadet teha küll, näiteks õpetada rannikumurret ja tutvustada poolsaare ajalugu. Aga ilmselt kõige popimaks kujuneb see, et poolsaare elanikud saavad tervitada. Kui tegime testsaateid, siis selgus, et kõige popim asi oli tervituste edastamine, kus inimesed helistasid ja ütlesid, et tervita see ja see kell seda ja teist inimest. Kui inimesele saabusid külalised, kukkusid nad üllatusest pikali, kui raadiost tuli neile nimeline tervitus,” muigab filmimees.

Juminda kogukonnaraadiost oli juttu ka eelmisel aastal, kuid siis ei saanud asjast asja.

„Eelmisel aastal sain ringhäälinguloa ja sellise lainepikkuse, millele lõi Soome raadio sisse. Tegime testsaateid ja selgus, et meie saatja oli liiga nõrk ja Soome raadio tappis meie saatja ära. Talv otsa tegelesime uue saatja ja lainepikkuse hankimisega,” selgitab Talvik.

Raadio kaastööliste võrku kuuluvad Indrek Tarand (Brüssel), Mikko Fritze (Helsingi, kuid tema suvemaja on poolsaarel), Neeme Kuningas (Käsmu), Asko Haug (Pärispea), Askur Alas (Island/Eesti Ekspress). Talvik on kindel, et tegijaid tuleb juurde.