Kriisiaja tuline taustamuusika
Üle poole sajandi vana muusikat kasutas ka kümme aastat tagasi loodud "Mafia", sisult klassikaline depressiooniaegne cosa nostra-eepos. See tagaajamisstseeni taustaks mängi­nud lugu pärineb siiski nüüdisaegselt must­las­ansamblilt Latcho Drom. Mänguvideo asemel saab kahjuks sel korral vaid pilte vaadata - mis teha, rasked ajad.
(Otsi: Mafia ulicka)

Inglihäälne sadist
Mullu ilmunud "Portali" huumor oli kohati veel mustem kui "Falloutil". Mängu lõpulugu laulab üle noatera eluga pääsenud peategelasele nunnu häälega maniakaalne superarvuti GladOS. See tüpograafiline video kasutab mängust pärit piktogramme.
(Otsi: still alive typography)

Pööraseim agendilugu
Kaheosaline "No One Lives Forever" irvitas kümmekond aastat tagasi kõigi vanade Bondi-filmide klišeede üle seksika šotlannast agendi Cate Archeri juhtimisel, serveerides seda seksikas ja värvikirevas kuuekümnendate kastmes. Napakalt vaimuka tulemuse saamiseks polegi teab mis palju raha vaja - seda on näha ka mängude avavideotest.
(Otsi: No one lives forever 2 intro)

Pisut (meele)la/ohutust
Samas - ega suur eelarve ka alati kurja tee. Värskeima Bondi-filmiga koos ilmus samanimeline mäng, mille avaloo "When Nobody Loves You" esitab meie oma staar Kerli. Kes julgeks väita, et filmilugu parem on?
(Otsi: quantum of solace game intro)