“Inspiration Information”

(Strut)


Inglise plaadifirma Strut on üks neid väheseid omataolisi plaadifirmasid, kelle kõik üllitised tähelepanu väärivad. Kvaliteetne kujundus ja entsüklopeedilised taustalugemised meenuvad esimesena. Kuigi Strut on peamiselt tuntust kogunud tantsumuusika ajaloo nurgelisi külgi tutvustavate kogumikplaatide poolest, on käesolev veidi teistsugune.


“Inspiration Informationi” seeria teine väljalase on kokku toonud kaks legendi – Eestiski käinud house-veterani Ashley Beedle’i ning muuhulgas Studio One’iga ja Massive Attackiga koostööd teinud jamaikalase Horace Andy. Tulemuseks on murtud rütmidega palistatud roots-muusika aastal 2009. Muusika, mis kõneleb armastusest, sallivusest ja austusest. Olemata küll kindel, kas sellist asja juba varem piisavalt tehtud pole, ei maksa ülemäära hädaldada. Surutise tingimustes on tegemist täiesti arvestatavate sõnumitega. Pealegi noortepärane ja tantsitav.


Ka pole üldse pahad Rolling ­Stonesi ja Bob Marley hittide töötlused. Tuleb loota, et sulamid ja ülessoojendused ideedepuudust defineerima ei jää – mõlema tegelase sooloprojektid pakuvad selleks puhuks, aga piisavaid garantiisid.
6