Pierce Brosnan     
(s 1953), sarmikas kino- ja telenäitleja, sündis Iirimaal. Vanemad lahutasid ja neljandast eluaastast peale kasvatasid teda emapoolsed vanavanemad. Pere läks elama Lon­donisse, kui poiss oli 11. Brosnan alustas tööd taksojuhina, õppis esinduslikus Londoni Draamakeskuses näitlemist, mängis esimest korda laval 1976 ja filmis 1980. Sõitis Ameerikasse (praegu on tal USA kodakondsus) ja mängis populaarses TV-seriaalis “Remington Steele” peaosa. Oli juba 1986 Bondi-kandidaat, kuid teleseriaal jätkus ja Bondiks sai Timothy Dalton. 

Ühiskondlikult edumeelne: toetab samasooliste abielu, homode adopteerimisõigusi, relvakontrolli ja keskkonnakaitset. Brosnanil on kolm poega ning lapsendatud tütar ja poeg.
2003 autasustas kuninganna teda ordeniga “Officer of the Most Excellent Order of British Empire”. See antakse inimestele, kes on andnud olulise panuse Briti mõjusse maailmas.

Viimased filmid temaga, mida nägime, olid krimikomöödia “After the Sunset” (2004) – meie kinodes 2005, ja “Matador” (2005) – meil kinodes 2006.