Olete tähele pannud? Mitte väga, eks. Ega ei peagi, kuid nalja teeb mulle siiski, et huvi nii napilt jagub. Eelmise sügise Pan Sonicule, Jimi Tenorile, Damo Suzukile ja Acid Mothers Temple’ile on lisandunud seekevadised Anton Nikkilä, kes on ühtlasi üks Avanto Festivali juhtfiguure, Aleksei Borisov Venemaalt ning nüüdsed - Massimo Sitsiiliast, Plastic Whore ja ülalmainitud Electronicat Pariisist.

Mitte kõik nendest ei valmista kõrvale harjumatut muusikat, mahedamad neist teevad pigem kõrvale harjutamata muusikat. Küll veidra nurga alt, aga helid kantrist hevi metalini on ju siinmailgi tuttavad. Electronicat ei tee kantrit, samuti mitte hevi metalit, kuid raskust tema muusikas on.

Kodanikunimega Fred Bigot külastas Eestit oma uue albumi "21st Century Toy"
esitlusturnee käigus ning viimase kolme aasta jooksul on Fred ilmutanud mõned albumid, singlid, remiksid labelite Disko B, Angelika Koehlermann, Kompakt, Kitty-Yo ja Mute all. Muljetavaldav.

Tallinna kontserti kommenteeris animaator ja tehnoartist Tencu sõnaga „Super!“ Sest on punki, rokabillit ja tsipa depeššmoodilikku käiku. Elektronkass rokib, nagu öeldakse, täiega. Hüppab lauale, puusatab diskosammu ning laulab heleda häälega. Ja see heli on vali.

Ent publik kisub nihu, seisab ühe koha peal, ei näita välja, et meeldib või midagi... Isegi  hoian  tagasi ja mõlgutan omaette...

Tallinna melomaan elab võrdlemisi skisoidset  klubielu. Laias laastus on publik üks ja sama ning ühelt lainelt teisele ei hüpata alati liueldes. Olgu see punküritus, euro üritus või põrandaalune üritus. Inimesi on vähe ja info levib õrnalt, tihti jõudmata teismelise massini, kellele säherdune rokenroll dopinguks on. Nemad kruviksid ka peopinged üles.

Siit ka erinevus päev varem Lõuna-Eestis toimunud kontserdist. Tartus ju keevalisemate ürituste põud ja vastuvõtt uuele on alati vahetu ning lobe. Koos pealinna improgrupi Kismabande ja älekempaierliku Massimoga pani  Electronicat Tartu muinsuskultusklubi Dam Tani laest krohvi varisema. Kummardan Dam Tani  koosluse aktivistide ees.

Lõpetan toniseeriva noodiga.

21st Century Techno Party Tallinnas on nõgine ja nabauuriv. Et elu rohkem sisse vaoks – jälgige reklaami, inimesed, kiivamalt palun. Kui juba vanemaealised olete, võtke lapsed kaasa. Siis rokib.

* Lisainfo Electronicati audioklippidega: http://www.diskob.com/a/electroniccat/index.html