Ja paljuski on see võimatu, sest nagu teadlased ütlevad on areng  lukustumas aasta 2000 tasemel. Erasektoris jõudsid, siis palgad tippu ja keegi ei kipu neid väga kiiresti tõstma. Pigem vastupidi.

Seega võib rahulikku südamega väita, et keskedukas mees Villu Tamm teenib elu jooksul (40 tööaastat) kuus miljonit krooni ehk 12 500 krooni kuus.

Sellest jätkub talle, et võtta 1,2  miljonit krooni laenu 20 aastaks intressiga 5 protsenti. Pangale maksab ta selle eest intressi 700 000 krooni.

Seega 1,9 miljonit kulub majale.

Iga kuu Eesti Energiale 1000 krooni ja 40 aastaga on läinud 480 000 krooni. 500 krooni Eesti Telefonile ja 240 000 läinud.

Alles jääb 3 080 000 krooni, mis teeb igapäevasteks kulutusteks 6400 krooni puhast kuus.  

Äärelinnas elades on vaja autot, kindlustusi ja bensiini. Nii et 3000 kuus läheb veel. Alles jääb 3400 krooni kuus, mis tähendab kolmeliikmelisele perele elu vaesuses ehk edukas viletsuses.

2002. a lõpus oli elatusmiinimum 1442 krooni, millest 760 krooni moodustas vajalik toit, seega on keskedukal mehel veel võimalus ellu jääda. Nii et 3400st kroonist läheb kolmeliikmelisel perel 2280 toidule ja alles jääb 1120 krooni kuus. Kas te tõesti arvate, et 1120 krooniga kuus on võimalik.

Mida ette võtta. Odavam auto. Odavam elamispind. Odavam haridus. Odavam puhkus. Ja ostke Kaur Kenderi ja Rain Lõhmuse raamat “Raha”.

Savisaar kaotus valimistel oli objektiivne majanduslik paratamatus. Poliitik, kes lubab ühe palga ära võtta ei saa täna võimule. Toomas Hendrik Ilvese kaotus oli objektiivne paratamatus. Poliitik, kes räägib nõnda nimetatud Põhjala heaolu süsteemile vastavast maksusüsteemist Eestis, mille majandus peab konkureerima  Poola, Ukraina, Venemaaga, on lühinägelik.

Res Publica ajab aga selgelt asja, mille aluseks on tunnetatud objektiivne paratamus. Kord. Lõpp laristamisele. Lõpp ka riiklikule laristamisele. Julm kokkuhoid. Seejuures ka maksud alla, sest ega riik ei oska ka rahaga midagi peale hakata. Küsimus on Villu Tamme ja tema naise Julia Tamme rahakotis. Sest kuid nad avastavad sealt põhjast veidi pappi, siis teevad nad lisaks esimese pojale Toomas Tammele lisaks ühe lapse - Marika Tamme.

Kui nad seda ei tee, siis hüvasti Eesti.

Nii et lennukipiletid Rio de Janeirosse, Oxfordi haridus, Mercedes Benz SLK, kilukarbi vaatega magamistuba, tuleb eelarvest maha tõmmata. Täpsemalt öeldes on see üksikute lõbu. Ning selles sektoris käib kõva löömine. Aga kõva löömine käib ka Lasnamäe prügikastide turu ja sisu jagamise ümber, siis parem juba kakelda kilukarbi vaate pärast, sest see on üllam.