“Thulelohe”


Käesoleva nädala Ekspressi singli maailma esmaettekanne toimus 24. veebruaril Jõhvi kontserdimajas, Eesti Vabariigi 91. aastapäeva pidulikul kontserdil. Ja see on uus lugu teenekalt indie-ansamblilt Röövel Ööbik.


Ööbiku laulja (ning loo “Thulelohe” sõnade autor ja üks muusika autoritest) Tõnu Pedaru meenutab tähtsat esinemist: “Eks Jõhvi sai juba hommikul vara mindud ja päeva jooksul proovide käigus seda lugu neli korda laval mängitud. Paraku õnnestus see viies kord, viimane ja kõige tähtsam, kõige nadimalt. Mina kuulsin lavalt vaid enda häält näiteks. A mis seal ikka, big deal.”


Lugu “Thulelohe” nimetab Pedaru “monumentaalseks teoseks”, lisades: “Kukkus välja parajasti õigel ajal, kui tuli kutse sellele kontserdile, ja seeläbi tegime loo ka eestikeelse. Ma muidu monumentaalseid asju ei armasta, aga vahelduseks miks mitte. Kui siin juba vabadusesambaid ka ehitatakse. Ja eks ta kätkeb ka seda kannatuste-, säästuaastat, ning on ka sümboolne – tuulelohe ju tõstab kõrgemale, ning inimestel, eriti meie palju vintsutatud rahval, on kõrgemalt kõik palju paremini näha. Ja tunned end vabana kui lind.”


* Röövel Ööbiku järgmised kontserdid toimuvad Tallinn Music Weeki raames – 26. märtsil

Stupido Nighti sündmusel klubis Rockstars ning 28. märtsil Von Krahlis “HUH presentsil”.