Singlitelt on kogumikule nopitud järgmised palad. Tõnis Mägi & Noorkuu “Pühendus”, mis on vanameistri ja noorte lauljate uus töötlus 25 aasta tagusest Muusik Seifi palast. Loo live-versiooni leiab ka Noorkuu heliplaadilt “Noorkuu live 2008”, stuudioversiooni saab aga ainult koos Ekspressiga. Jana Kase “Leaving You For Me” on esimene lugu tänavu leitud superstaari hetkel töösolevalt debüütplaadilt. Mehine ja mürisev “Merehunt” Metsa­töllult seisab ka bändi albumil “Iiva­kivi”. Aastal 2008 hämmastava läbilöögi teinud HU? andis Ekspressi kogumikele parasjagu raadiotes ilma tegeva pala “KUUM (Vulkaan, mis vahel puhkab)”. Ithaka Maria “A Little Wicked” on kuni lauljatari sooloalbumi valmimise ja ilmumiseni plaadina saadaval vaid koos Ekspressiga. Rainer Jancise “Superstar” on pärit filmist “Mina olin siin”, samuti Raineri ansambli Metro Luminal kogumikult “Sassis”.


Hiphoptrio Toe Tag juhatas “Palju õnne, inimesed” avaldamisega EE singlina sisse aasta 2009 esimeses pooles ilmuva kauamängiva tutvustamise. Klassikaline jõululugu “Talve võlumaa” Birgit Õigemeele ja teda saatva ETV Lastekoori esituses seisab uhkelt ka Eesti hetke albumimüügi edetabeli number üks plaadil “Ilus aeg”.


Järgmisena nimetatud oleme trükkinud vaid tellijateni jõudvale kogumikule:

“Kosmoseodüsseia” on pärit ­Vaiko Epliku & Eliidi kolmandalt järjestikuselt suurepäraselt heliplaadilt, mis nautinud menu nii publiku kui küüniliseks kippuvate muusikakriitikute seas.


Plaadi nimi, kui keegi on aasta otsa maganud, on “3: Kosmoseodüsseia”.


Eesti teenekaim industriaalse muusika kollektiiv Pedigree valmistub tuleva aasta kevadel välja andma oma kaheksandat plaati. Bändi liidri Bonne sõnul saab uus album mitmekülgne: “Tuleb täitsa metali valdkonda liigituvaid radu, on puhast elektroonilist õõva, võib-olla isegi trip-hoppi kohati.” Albumi nimilugu “Skeletal” on Ekspressi tellijatele käes jaanuarist.


Grupeeringu Traffic pala “Tuul” on äärmiselt õhuliste naturaalkitarridega hoogsalt kaugustesse sõitev kerge pop-rock. Pärit bändi aastalõpus ilmunud teiselt kauamängivalt “Traffic 2” – samal plaadil istuvad ka Traf­ficu megahitt “Kesköödisko” ja konkursi Eesti Laul 2009 finaali jõudnud “See päev”.


Slide-Fifty ja Lenna Kuurmaa “VARA” ilmus aasta 2008 suvel raadioeetritesse vaid natukene enne seda, kui Slide-Fifty teatas, et nad lõpetavad praeguse nime all tegutsemise, kuna seni viljeldu on end bändi tarvis ammendanud. Lugu “VARA” näitaski bändi täiesti uuest ja uskumatult heast küljest.


Smilersi live-salvestus “Ära viska mind ära” on pärit ansambli kontsert­programmist “ETV Live”, millega nad astusid aasta eest üles Tartus ja Tallinnas ning tegid möödunud suvel pisikese tuuri ka teistesse Eesti linnadesse. Loo leiab ka Smilersi äsja ilmunud DVD/CD komplektist “Smilers ETV Live”, kus musitseeritakse koos keelpilli topeltkvartetiga Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestri ridadest ning pasunapundiga Estonian Horny Horns.


Leslie Da Bassi pala “Pisar” on väga paljude arvates parim lugu Hu? liikme Leslie tänavuselt sooloalbumilt “Nights by Open Windows”. Ekspressi singlikogumikult leiab kaas-Hu?-lase DJ Critikali remiksi nimetatud palast.


Singer Vingeri pala “Noored on hukas” on esimene uus materjal, mille legendaarsed neurorokkarid on stuudios linti võtnud pärast aastal 2003 ilmunud kauamängivat “Ärq ei lääq”.


Kitarrist Roald Jürlau kirjutatud lugu Volmeri ja Ave Alevainu sõnadele on klassikaline Singer Vinger ning loodetavasti esimene samm hetkel veel hüpoteetilise uue heliplaadi suunas.


Kogumik jõuab postkasti kõigile, kellel on tellitud Eesti Ekspress seisuga 8. jaanuar 2009.