Eriti Kurva Muusika Ansambel ei ole kokku tulnud vaid festivaliks ning Rakveres esitatavat vaimustavalt kiiksuga kontsert-etendust koos RAMiga on huvilised juba näinudki. Kontsertkava ja ka ansambli viimase plaadi nimi on ”Ebafolklorism”. See kava on lausa kohustuslik igale teatraalsusest, huumorist ja professionaalsetest muusikutest lugu pidavale inimesele.

Põnevat kogemust tõotab ka Eesti Filharmoonia Kammerkoori esitatav Helena Tulve lühiooper ”It is getting so dark”, mis põhineb 10. sajandi Jaapani naiskirjaniku Sei Shonagoni päevikuvormis teosel "Padjaraamat". Sealt valitud mõtteavaldused, kirjeldused ja pisiseigad moodustavadki lavateose teksti. Lavastajatoolile on aga istunud sootuks üllatav persoon – Anu Lamp.

Margus Kasterpalu ja Jaan Toomiku koostöös sünnib “Ratsukäik”: Aleksander Eelmaa esitab Kasterpalu valitud katkeid Peeter Mudisti samanimelisest raamatust, sellele sekundeerib Toomiku video.

Lisaks eelpoolmainitutele tulevad oma esitustega välja veel Baltoscandali looja Peeter Jalakas (“Minu ministrid”), kunstiteadlane ja kriitik Anders Härm (“Be drunk, be very very drunk”) ja lavastaja Toomas Hussar (“Huiakk”), kelle saladuslikke etteasteid suure tõenäosusega kusagil mujal kui Rakveres näha ei saa.

Baltoscandal pole aga kunagi ainult üks suur teatrietenduste jada, see on tõeline teatripidu, kus selgi aastal toimuvad festivalitelgis kontserdid ning näidatakse filme päeva esinejatelt. Ansamblitest on eestlastele juba tuttav Haydamaky Ukrainast, kes publiku tungival soovil siia ikka ja jälle tagasi tuleb. Veel saab kuulda soomlast Ismo Alankot ja tema bändi ning slaavi ja raggae mõjutustega venelaste 5nizzat. Esimesel õhtul, 16.juunil astub lavale ”Kõigem ruudus”. Tegemist on muusikaprojektiga, mille käivitajateks Raul Saaremets ja Aivar Tõnso ning nagu kombeks, kaasatakse ka seekord huvitavaid külalisi, lubatakse teatraale.