Lühike vastus: jah.

Oodatud ja loodetud võit jäi Elina Nechayeval Portugalis saamata, aga tema esinemine kasvatas huvi „La Forza“ suhtes nii suureks, et laul naasis Eesti lugude tabeli esikohale, puksides listi mitu nädalat juhtinud Reketi eemale.

Järgmine nädal näeb, kas see juhtus vaid korraks või hakkab „La Forza“ jätkusuutlikuma hiti kuju võtma.

Aga singlite tabel. Siin on Eurovisioni lugusid terve trobikond. Koos tabelisse tagasi punnitanud „La Forzaga“ kokku kümme lauluvõistluse lugu, kusjuures Nechayeva pala on neist kuulatavuselt alles seitsmes. Kõige kõrgema hüppe on teinud Küprose Eleni Foureira lauluga „Fuego“, eestlastelt võistlusel punktita jäänud võidulugu Netta „Toy“ on soliidsel kaheksandal kohal ning viimane esimese 40 hulka rebestanud eurolugu on konkursil eelviimaseks jäänud Soome võistleja Saara Aalto palaga „Monsters“.

Vaatame natuke, mis mujal maailmas toimub. Briti tipp-40 pole ainsatki Euruvisioni laulu sisse tuisanud, aga Rootsi omasse jälle on – Netta, Benjamin Ingrosso, Eleni Foureira.

Ja tuleb oodata jälle nädal, siis selgub, kas mõni neist lauludest ka kaugemale purjetab või on tegu hetkelise sähvatusega, millele hiiglasliku produktsiooniga tele-show süüdet annab.

Kogumikplaat „Eurovision Song Contest Lisbon 2018“ on albumitabelis üsna tagasihoidlikult esinemas. Kaugel esimesest 40st, kohal 88.

Albumitabeli pikima kõrre uustulnukana on tõmmanud briti rokkbänd Arctic Monkeys. Nende uus album „Tranquility BaseHotel & Casino“ plärtsatas kolmandale kohale, jättes endast ettepoole Post Malone’i ja Reketi.

Ka Monkeyse vana plaat, 2013. aastal ilmunud „AM“ on tagasi tabelis. Kohal 35. Ja kes on tähelepanelikumalt tipp-40 tabeleid jälginud, teab, et sellel viis aastat vanal plaadil on pidev komme seal neljandas kümnes aeg-ajalt taastulijana nägu näidata. Mingi grupp fänne näib kuulavat seda hooti.

Veel üks märkus. Eesti lugude tabelis on olukord mitmekesisem kui eelmisel nädalal. Tabelit valitseb endiselt Reket, tal on 16 lugu tipp-40 sees, aga et paremusjärjestusse on tagasi roninud Tanel Padar ja Smilers, siis jagavad sel nädalal tabelit üksteist artisti, kuivõrd eelmisel nädalal jagati platsid ära vaid üheksa artisti vahel.

Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.