Lugu ja sellele tehtud erootilisevõitu video tekitasid Ameerikas ja mujalgi maailmas suuremat sorti elevust ja kihelust. „WAP“ tähendab lahtikirjutatult „wet ass pussy't“ ehk „väga märga t***ut“, naisterahvastest räpparid riimivad palas sellest, kuidas nad meestelt seksuaalset erutamist-rahuldamist ootavad ning kriitikud on võrdlemisi minimalistliku kõlaga pala kiitnud selle seksuaalse-positiivse hoiaku eest. Samal ajal on kõik eelnevalt nimetatu närviliseks ajanud konservatiivsemad sõnavõtjad, kes on pala aktiivselt sarjanud ja neednud. Nendes ridades on kõige rohkem silma paistnud konservatiivne poliitkommentaator Ben Shapiro, kes jõudis teemat käsitledes välja tulla avaldusega, et kui naiste suguelundid on sedavõrd märjad kui loos kirjeldatakse, siis tuleks arsti poole pöörduda.

Kogu see niiskusest plirtsuv mullistus on andnud Cardi B-le ja loole „WAP“ kadestamisväärse hoo. Lugu tõusis USA singlitabelis paugust esimese nädalaga tabeliliidriks ning tõi Cardi B-le mitmeid tippmarke.

„WAP“ on hetkeseisuga aastal 2020 kõige rohkem esimesel nädalal striimimisi genereerinud lugu; kõige rohkem ilmumisel audiostriime tekitanud naisartisti lugu; kõige suurema esimese nädala vaadatavusega video YouTube'is; kõige rohkem naisräpparile kuuluvaid number üks singleid jne, jne, jne.

Ühesõnaga suur plahvatus popimaailmas, aga näe – Eesti kontodelt pole „WAPi“ enneolematu innuga (veel?) vajutatud. Pala debüteerib singlite üldtabelis alles 18. kohal.
Singlite listi kõrgeim uus tulija on sootuks Juice WRLDi ja The Weekndi lugu „Smile“. See debüteerib 16. kohal.

Suvelõõsas jätkub endiselt Eesti muusika edulugu rahvusvahelises kontekstis – singli paremusjärjestuse viis esimest lugu on ikka veel kodumaised palad. Esimesel kohal neist nublu „1-2“.

Ja nublu „1-2“ on korda saatnud sellise huvitava asja, et tõustes nii singli kui ka Eesti lugude tabelis taas esimesele kohale, on ta esikohalt teiseks lükanud omaenda loo „Laiaks lüüa“. Mis tähendab, et „Laiaks lüüal“ õnnestus nublu loo kohta erakordselt vähe järjest esikohal püsida. Aga kuna nublule tegi ära nublu ise, siis vast šampanja valamine tema koduses mullivannis siiski ei katke.

Eesti lugude tipp-40s on kaks põnevat uut tulijat, hoolimata sellest, et nad näitavad enda nägu alles kolmandas kümnendis. Need on Genka ja räppar-produtsendi DEW8 valmistatud „Ma ei oska kaine peaga peol midagi teha“ ning popräppar fenkii eesti- ja venekeelne „saame tuttavaks“. Lood tõusevad tabelisse vastavalt kohtadel 25 ja 26. DEW8 ja fenkiil on see esimest korda digitabelite esineljakümnes tegusid teha.

Albumite tipp-40s tunneb ülemine ots end endiselt segamatult. Taylor Swifti uus teos juhib kogu kupatust, Juice WRLDi „Legends Never Die“ istub teisel kohal ning kolmanda-neljanda koha on omavahel ära vahetanud Harry Stylesi ja The Weekndi albumid.

Uued tulijad astuvad kauamängivate pingereas sisse alles 32. ja 33. kohal. Ja need on (vastavalt) räppar Aminé „Limbo“ ning Jony „Список твоих мыслей“. Jony album ilmus muide juba 2019. Ning Aminél on tänapäevaste parameetrite järgi päris pikk puhkus olnud – aastal 2016 singliga „Caroline“ hitimeheks saanud artisti eelmine album ilmus kaks aastat tagasi.