Pooleteise aasta jooksul, mil Ekspressi veebis on ilmunud Eesti digitaalse muusika tarbimise edetabelid, on see nublule üheksas esikoha lugu. Neist kuues loos on ta olnud ise peaartist, kolmes külalisartist. Ütlematagi – ühelgi teisel artistil pole sedavõrd palju esikohalugusid olnud.

Käesoleva nädala tabeliga kindlustab pikemaks ajaks enda nimele tipp-40s püsimise tippmargi 5MIINUSe lugu “Erootika Pood”. Lugu on nüüd püsinud tabelis 83 nädalat. Ning selle lähim konkurent – Sander Mölderi ja NOËPi “San Francisco” kukkus sel nädalal esimese 40 loo hulgast välja, jõudes olla tabelis kokku 80 nädalat.

Järgmine pala, mis võib “Erootika Poe” püsivus tippmarki ohustada on hetke seisuga 5MIINUSe enda lugu “Jõul”, hetkeks 74 nädalat tabelis.

Ja kaks päris uut lugu on kodumaiste palade tipp-40s. Mõlemad tandemi Küberünnak & Karmo omad. Nende “Lämmi” on põrutanud 11. positsioonile ning “Klaver” 34. kohale.

Albumite arvestuses hoiab esikohta Ed Sheerani duettide-plaat.
Värskeid, esmakordselt tabelis esinevaid kauamängivaid on aga lausa viis – sügis läheneb, plaaditööstus elavneb!

Kõrgeim uustulnuk on Ühendriikide metalbändi Slipknot kauaoodatud uus album “We Are Not Your Kind” (5). Esikümnesse on jõudnud veel poppar Bazzi, uue teosega “Sould Searching”, mida autor ise loeb oma esimeseks mixtape-väljalaskeks.

Träppar Trippie Reddi teine album kannab nime “!” ja on uue tulijana 16. kohal.

Pingereas 26. on tõusnud Kanye Westi lemmik folk-artisti Bon Iver album “i,i” ja 30. MiyaGi plaat “Buster Keaton”.

Eesti albumitest näitab pikkade plaatide nimistus nägu 13 erinevat ning neist kõige kõrgemal on sel nädalal Reketi “Rahu” (12).

Singlite üldtabelis on meeldivalt palju eestimaist kraami. 16 lugu tipp-40s on kohalike artistide omad ning nublu “für Oksana” on ka siin listis võtnud esikoha 5MIINUSe ja nublu loolt “Aluspükse”.

Ainus uus lugu välismaiselt artistilt singliedetabelis austraallanna Tones and I karjääri teine singel “Dance Monkey”. See on jõudnud 18. kohale.