Esikümnesse toob veidigi elektroonilisemat värskendust väljaspool kodumaad tuure koguva WATEVA singel “Until We Die” (8. koht). Pala ilmus mainekate Future House Music ja Armada Music plaadifirmade alt, millest viimane on viiel korral maailma parimaks plaadikeerutajaks valitud Armin van Buureni 2003. aastal loodud plaadifirma.

WATEVA suvehiti lüürika ja viisiga abistas endine Beyond Beyondi liige Gevin Niglas, kes on seotud ka tabeli teise uue tulijaga. Gevini muusikaline projekt koos Karl Killinguga ehk okeiokei on produtseerinud Pluuto hiljutise singli “Mul on mure”, mille leiab nüüd pingerea 13. Kohalt.

Teistest tabelitest pole samuti korralikku tuuleiili üle käinud. WATEVA on ka singlitabelis üks kahest uuest tulijast. “Until We Die” sättis end sisse 25. positsioonil ja Sam Smithi pop-ballad on jõudnud 11. kohale. Singlitabelis on ilusti veel sees pea pooled Ed Sheerani neljandalt stuudioalbumilt pärinevad palad ja “No. 6 Collaborations Project” ise jätkab albumitabeli valitsemist.

18. juulil Raadi sõjaväelennuväljal toimunud kontsedi eel jõudis tabelisse Metallica kultuslik “must album”. Nagu ennustada võis, on USA metal-legendide visiidi järellainetusena rahvas kuulanud veelgi rohkemgi nende kuulsamaid hitte ja “Metallica” nime kandev plaat on hüpanud 24. kohalt viiendale. Kontserdi järel on tee tagasi tabelisse on leidnud ka Metallicat soojendanud Rootsi ansambli Ghost neljas stuudioalbum “Prequelle” (21. koht).

Mõned kohad altpoolt leiab aga veel ühe rootslaste metalbändi. Uue tulijana on 25. kohale laekunud samuti korduvalt Eestis esinenud Sabatoni üheksanda stuudioalbumi “The Great War”. Jon Favreau uus “Lõvikuningas” küll purustab rekordeid, ent Beyoncé produtseeritud ja kureeritud filmi ametlik soundtrack “The Lion King: The Gift” peab hetkel uue tulijana leppima tagasihoidliku 11. kohaga.

Omamoodi šedöövreid teeb Briti muusik ja DJ Jax Jones, kelle mullu novembris ilmunud EP on jõudnud esimest korda tabelisse ja otse kümnendale kohale. Juba kümme kuud vana lühialbum otsustati mõni aeg tagasi laiendada kauamängivaks ja see peaks ilmavalgust nägema septembri alguses. Uusi kuulamisi on saanud veel Jonas Brothersi “Happiness Begins” (22. koht), Aropi “P.O.E.G” (36. koht), Beebilõusta “Andrus Elbing” (37. koht) ja Jonas blue “BLUE” (40. koht).

Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.